Olvasó

2017.08.14. 17:15

Az ajtón sem tudtak kimenni a darazsaktól Pázmándon

Pázmándon, a Vadász utcában több napon keresztül terrorizálták az egyik házban az ott lakókat a lódarazsak: Kilépni sem lehetett a ház ajtaján, ellepték a padlást is.

Olvasó

A négy-öt centiméteres rovarok estefelé a konyhából kiszűrődő fényre gyülekeztek a szúnyoghálón, belepve annak minden négyzetcentiméterét. Kilépni nem lehetett az ajtón, mert akkor a darazsak berepültek volna. Ellepték a padlást a konyha fölött, ott volt ugyanis a fészkük, ott éltek, szaporodtak.

A sok darázs olyan erővel esett a konyha feletti pozdorjának, hogy hosszú idő elmúltával át is rágták azt. Így figyeltek fel a háziak rájuk, így vették észre a "támadást". Segítségül a község önkéntes tűzoltóit hívták, - Vagyóczki Zsoltot, Lőrincz Lászlót és fiát, - hogy segítsenek őket megszabadítani a belopakodóktól.

A méhek elleni védőruhába beöltözve segítettek a pázmándi tűzoltók a bajba került családnak
Fotó: E Várkonyi Péter

A tűzoltók beöltöztek a méhek támadása ellen alkalmazott védőruhákba, hálós sisakokba. Motoros fűrésszel először kivágták a padlás farostlemezét és alá behatolva, mérges spray t használva fújták be őket. A mérges rovarok ellepték a tűzoltók védőruháját, de néhány másodperc múlva aléltan zuhantak már alá. Vödörbe fogták fel őket, majd az udvaron, az erre a célra meggyújtott tűzbe dobták valamennyit.

A tető külső részén is elvégezték az írtást a cserepek alatt, így várhatóan megszűnik a kéretlen támadások sorozata.

E. Várkonyi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!