Olvasó

2017.01.28. 10:29

Beköszöntött a Kakas éve

Kína (Huaxiang) - Perkáta - A ma (2017. január 28-án) kezdődő új év kínai időszámítás szerint a 4714. esztendő, a Tűz Kakas, illetve Vörös Kakas jegyében.

olvasói

A kínai újév vagy tavaszünnep napja a világ népességének negyede számára az év legnagyobb és legfontosabb ünnepe. A leghosszabb munkaszünet veszi kezdetét és fesztivált is tartanak.

Így Perkáta testvértelepülésén, Huaxiangban is az emberek ilyenkor ünneplik az elmúlt év kemény munkáját. A családtagok összejönnek, együtt ünnepelnek, együtt pihennek. Egymásnak kívánnak sok szerencsét, újabb sikeres évet.

Illusztráció: nipic.com


A Kakas jegyében születettekről azt tartják, hogy világosan és logikusan gondolkodnak, nehezen viselik a kényszert, a sürgetést, a feszültséget. Színe a fehér, amely a kínai hagyományok szerint az ősz, az érettség jelképe, egyben az érintetlenség, a tisztaság és az üdeség színe is. Bár Kínában az emberek fehér ruhában gyászolnak, ez a szín a szerencsét is jelezheti, főként, ha fehér madarak képében jelentkezik.

Perkáta lakossága nevében kívánok minden kedves kínai barátunknak, ismerősnek sok szerencsét, újabb sikeres esztendőt!

Vigh Gyuri, Perkáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!