Olvasó

2017.07.05. 11:11

Búcsúelőadás Shakespeare jegyében

CECE A Cecei Általános Iskolában jelentős hagyománya van a végzős diákok búcsúelőadásának.

Civil Tudósítónktól

Nagy izgalommal készülnek diákok, pedagógusok és szülők egyaránt, hiszen a jelmezek, a díszletek beszerzése, kialakítása közös munka.

A pedagógusok azon izgulnak, hogy mindenki egészséges legyen, tudja a szerepét, legyen ideje a sok próba során a tanulmányaira is koncentrálni, hiszen szeptembertől már egy másik intézményben folytatják a fiatal „színészpalánták" mindennapjaikat.

Az idei tanévben egy bukást megelőző humoros órával nyitottak a nyolcadikosok, ahol furcsábbnál-furcsább feletekkel támasztották alá, hogy a bukás elkerülése aktuális feladat számukra. Ezután fiatalos lendülettel és szövegekkel adták elő a két szerelmes, Rómeó és Júlia, valamint családjaik viszontagságos történetét, sok tánccal és gyönyörű „nyelvezettel". A folytatásban a Miből lesz a cserebogár? szólás vezérfonalát követve bemutatásra kerültek a végzősök babaképei és tablóképei egy csokorba kötve.

A Shakespeare-előadás egyik táncjelenete Fotó: Az iskola

Köszönet a 8. évfolyamos diákoknak, hogy szépen felkészültek a záró előadásukra. Köszönet a pedagógusoknak, Ráczné Pincési Julianna és Ferenczi Roland osztályfőnököknek a sok-sok munkáért és türelemért, Tornócziné Bondor Csilla tanárnőnek a dalokban való támogatásért, Borosné Asbóth Ilona tanárnőnek a táncok segítéséért, valamint Nyikosné Domján Marikának, aki nyugdíjasként is segítette a bemutató sikerességét.

A közös munka eredménye egy szép előadás lett, amit Killer Jánosné Zója segítségével rögzítettek az utókor számára.

Szabóné Várady Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!