Olvasó

2017.08.04. 16:41

Egy rövid életű csodavirág...

Feleségem boltba menet s jövet, naponta megcsodál egy épületegyüttest itt a Tóvárosi lakónegyeden, amely előtt csodálatosan szép és gondozott kiskert van évek óta, mondván, "felüdíti lelkemet".

Olvasó

Valamelyik nap a kiskert egyik idős gondozója, a virágok szerelmese, V.-né Ilonka telefonon felhívta nejemet, s arra kérte, ma feltétlen jöjjön arra, mert egy csodálatos, ám rövid életű virágot kíván megmutatni.

Nejem rábeszélt, menjek én is, és fotózzuk le a virágot. Szívesen vállaltam az utat, a meleg ellenére. Ilonka várt bennünket a ház előtt, és boldogan, büszkén mutatta meg a csodát. Ámulva néztük a Mocsári hibiszkuszt (Hibiscus moscheutos).

Fotó: olvasó

Virágai általában egy napig virágoznak, de folyamatosan hozza a bimbókat, így folyamatosan virágzik júliustól. A virágok mérete 20-25 cm. Elő az okostelefont, és máris fotózta a nejem minden lehetséges pozícióból. Nem győztük csodálni a pompás virágot, és hallgatni Ilonka (néni) boldog dicsekvését a természet adta szépség birtoklásáról, örömteli gondozásáról. Mosolyogva, örömmel váltunk el, s tértünk haza.

Körülbelül másfél óra múlva, ebéd után megszólalt a telefon, és Ilonka megtört hangon közölte, hogy kitekintve az ablakon, eltűnt a csodás virág.

Lerohant a ház elé és végtelen szomorúan látta, hogy a "csodát" valaki vagy valakik megpróbálták valami villafélével kiásni, majd miután ez nem sikerült, egyszerűen kitörték, kitépték.

Szóhoz sem jutottunk a megdöbbenéstől! Miféle ember (?) tette ezt? Ha van szégyenérzete, sokáig ne hagyja el! Schwerlichovszky László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!