Olvasó

2017.07.05. 10:05

Emlékérmek a jenői falunapon

JENŐ A képviselő-testület Jenő Községért Emlékérmet adományozott Horváth Enikő gyermekorvosnak és a Jenői Asszonykórusnak. A kitüntetéseket Kerekes Ildikó polgármester adta át a Kuglófsütő fesztivál megnyitóján.

Civil Tudósítónktól

Horváth Enikő doktornő két évtizedes kitartó és fáradhatatlan munkájáért kapta az elismerést. Kerekes Ildikó polgármester így méltatta tevékenységét:

„Mindannyian tudjuk, hogy jelentős dolog felelősséget vállalni másokért, kivételesen egészséges fejlődéséért. Úgy gondolom, egyben nagyszerű is, az orvosi szakma mellett, a szülőknek és a kisgyerekeknek úgy elmondani a problémát és annak megoldását, hogy az megnyugtató legyen számukra. Különleges érzék, különleges érzékenység és különleges elhivatottság kell ehhez a munkához. Őszintén remélem, hogy a sok hálás pillantás és gyermeki mosoly nagyon sok erőt ad, hogy Enikő doktornő még nagyon sokáig itt nálunk, Jenőben végezze a munkáját."

Jenő Községért Emlékérmet kapott át Horváth Enikő gyermekorvos Fotó: Nagy Anikó

A Jenői Asszonykórus az országos arany minősítés után Jenő Községért Emlékérem elismeréssel koronázta meg 45 éves jubileumát. A polgármester büszkeséggel és elismeréssel szólt munkájukról:

„Asszonykórusunk a szavak, a hangok erejével több értelemben is maradandót alkotott. A kórus tagjai a jenői népviselet és a népdalok ápolását tekintik fő feladatuknak, 1972-ben alakultak Jenői Pávakör néven. Amikor az asszonykórus létrejött, és folytatta az elődök munkáját, a magyar kultúra Bartók Béla és Kodály Zoltán nyomdokain való megőrzését, kevesen gondolhattak annak közművelődési jelentőségére, közösségformáló szerepére, de óriási dolgot hoztak létre.

A 45 éves Jenői Asszonykórusnak szintén emlékérmet adományozott a képviselő-testület Fotó: Nagy Anikó

A Velencei-tavi népdal- és néptáncbemutatók, a megyei és országos minősítők, a testvérvárosok ünnepi találkozóinak elismerései fenntartották a csapat lelkesedését, és egyre erősebbé tették összetartozásukat. Így aztán mindig akadt utánpótlás is. Fellépéseik, sikereik hamarosan átlépték az országhatárt. Lelkesen és lélekkel végzett munkájuknak üzenete van a jövő számára: hiszik, hogy minden nép megél addig, míg van mit mondania embertársainak – legyen az szóban vagy éneklésben."

Nagy Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!