Olvasó

2017.02.12. 21:45

Évértékelő és Valentin-napi motorozás

Perkáta - Az évértékelő beszédek időszakát éljük. Ujfalusi Pál, a Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet (PERGE) elnöke ennek szombaton tett eleget. Vasárnap délután pedig nem maradhatott el a hagyományos Valentin-napi falukör.

Olvasó

Az egylet tagjain kívül a megye különböző településeiről, Székesfehérvárról, Hantosról, Szabadegyházáról, Adonyból, Seregélyes–Szőlőhegyről és természetesen a nagyközségből is érkeztek jó barátok az elmúlt időszakban végzett egyesületi tevékenység összegzésére. A helyi gépállomáson id. Horváth Árpád vendégszeretetét élveztük. Az értékelés közben nem maradtak el a köszönetnyilvánítások sem, melyek tükrözték, milyen jó kapcsolatok, együttműködések alakultak ki baráti alapon. Ezt követően az idei év teendői is szóba kerültek. Befejezésként a motorosoknak széles utat, a gyűjtőknek sok kincset kívánt a maga és tagsága nevében az egylet vezetője. Ezt követően ajándékokat adott át Fischer József, Hantos polgármestere és dr. Nagy Andrásné, mindenki Ducikája, a perkátai Rozmaring dalkör vezetője a PERGE elnökének.

Ujfalusi Pál évértékelő beszédét tartja

Kis József szekcióvezető külön prezentációban mutatta be az idei, összességében már nyolcadik kiállításukkal kapcsolatos elképzeléseket, melynek témája a magyar feltalálóknak állít emléket.

Az ízletes vacsorát és a finomabbnál finomabb süteményeket különböző nedűkkel öblítettük le, majd utána a Besnyőről érkezett Kovács Renátó zenéjére-énekére szórakozhattunk, táncolhattunk, de a Hantosi Díszpintyek vezetője, Koncz Ferenc is egy mini dalkoncertet tartott, elbűvölve a hallgatóságot. Mindenki jókedvűen, újabb terveket szőve ment haza, de volt aki, már a soron következő Valentin-napi motoros felvonulást emlegette...

A Yamaha DragStar mellett Ujfalusi Pál köszönti Siba Anikót

Motoros felvonulás a faluban

Szent Bálint (Saint Valentine) többek között a szerelmesek védőszentje. Az angolszász ünnep az 1990-es évektől kezdődően vált ismertté és népszerűvé hazánkban Valentin-napként. Idén február 14-e hétköznapra esik, ezért ebből az alkalomból a PERGE motoros szekciója vasárnap, gyönyörű, tavaszt sugalló napsütésben, bár hideg időben tette meg a hagyományos falukört a település utcáin. Indulás előtt Ujfalusi Pál, az egyesület elnöke a motoros hölgyeknek egy-egy szál vörös rózsával kedveskedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!