Olvasó

2016.11.22. 11:12

Halétel helyett pörkölt - A bevételt a rászorulók karácsonyi ajándékozására szánják

Jókedvű közös főzést tartottak a minap a községben. A bevételt adományozásra fordítják.

Civil Tudósítónktól

Döme Valéria, a Csőkakői Karitász vezetője kérdésünkre elmondta, hogy településükön korábban sonkafesztivál, szálkafesztivál már zajlott. A résztvevők azonban az idén valami változást kívántak. A Szálka Fesztivál komoly sikereket ért el a faluban, ám abból állt, hogy a környéken lehalászott halat egy vállalkozó szétosztotta a civil szervezetek között. és ők különböző halételeket készítettek.

Koccintás ebéd előtt. A képen balról jobbra Fűrész Károly, Szilágyi Sándor, Koczka Mihály, valamint Szkok Pál látható Fotó: Nédó Géza

Ennek a szériának vége, s azt gondolták a szervezők, hogy egy kis változatosság nem árt. Így aztán minden csapat ezúttal azt főzött, amit akart. A civil szervezetek szerezték be az alapanyagot, így változatos, sokszínű ételek várták a látogatókat. A karitász vezetője elmondta, hogy a bevételekből már karácsonyra gondolnak, hisz több család is él a településen, akik rászorulnak az adományra. Egyébként – tudtuk meg Valikától – ott voltak a közös főzésen a Várbarát Kör tagjai, a Nyugdíjas Klub, a Polgárőrség, a Barkóca Berkenye Néptánccsoport képviselői, a pedagógusok csapata, valamint Visegrádi József tatabányai vállalkozó és társai, akik aktívan részt vesznek a falu életében.

Közösségfejlesztés ez a javából!

Nédó Géza

Címkék#olvasói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!