Olvasó

2017.07.03. 07:23

Ötödik alkalommal táboroztak együtt a Duna menti sváb fiatalok

Idén több mint ötven gyerek táborozott együtt a Városlődi Iglauer Parkban 2017. június 25-július elsejéig.

Olvasó

A nemzetiségi táborban Adony, Mezőfalva, Nemesnádudvar és Vértesacsa német táncosai vettek részt.

Kora vasárnap indultak a buszok a településekről a Bakonyba, ahol útközben a Veszprémi állatkert lakóit látogatták meg a részt vevők, majd a kora délutáni órákban érkeztek meg a gyönyörű környezetben található szállásra. Az ismerkedési est és csapat beosztás után a gyerekek korán nyugovóra tértek.

Hétfőn a település nevezetességeit, tanösvényét és gazdag berendezésű tájházát látogatták meg a fiatalok. Délután a magyarországi németség történetét és a gót írás szépségeit tanulták meg, amiből este kvíz kérdéseket kellett megoldaniuk.

A keddi napon ének, tánc és kézműves foglalkozások, illetve a Torna patak menti túra volt a program, aminek fénypontja a Hölgykő várrom volt. Este karaoke vetélkedőn mérték össze tudásukat a csapatok.

Szerdai napon nagy szeretettel várták a szülőket nyílt napukon, ahol az érdeklődők bepillantást nyerhettek szakmai és csapatvetélkedős programjainkban. Este sváb ki mit tudon mérték össze tudásukat a részt vevők. Idén a nemesnádudvari fellépők kimagasló produkciókat mutattak be. Első helyen Varga Dániel klarinét előadása és Boldog Boglárka, Gerényi Hédi és Gerhardt Dorka sváb mondókáik nyűgözték le a szakmai zsűrit.

Csütörtökön Pápára kirándultak a táborlakók. Először a Kékfestő Múzeumba, majd délután a Várkert Fürdőbe látogattak el. Este sváb tini diszkón vezethették le energiájukat.

Fotó: olvasó

Pénteken az utolsó csapatvetélkedők és énekes, táncos foglalkozásokra is sor került. Este a heti csapatverseny eredménye is kihirdetésre került, amelynek győztese az Arány Ászok csapat volt. Minden részt vevő kis ajándékban is részesült. Végezetül a tábortűznél pillecukor sütés közben nótázgatásra és beszélgetésre is sor került.

Szombaton nagy könnyek közepette búcsúzkodtak el a táborlakók egymástól, de tudják, hogy a barátság itt nem ér véget, jövőre újra együtt tölthetnek el egy hetet.

Szeretnénk megköszönni az Iglauer Park minden dolgozójának a kedves és rugalmas hozzáállását, a konyhának a finom ételeket. Külön köszönjük az anyagi és természetbeli segítséget a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, a Nemesnádudvari Ifjúsági Táncegyesületnek, Zaka-Csikós Imrének, Simon Istvánnénak és a tábori felügyelőknek, akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre.

Simon István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!