Olvasó

2016.05.16. 18:59

Pünkösdi napok Sárkeresztes

A hagyományoknak megfelelően idén is 2 napos pünkösdi eseményt tartottak Sárkeresztesen. Tizedik jubileumát ünnepelte a rendezvény.

Civil Tudósítónktól

A korábbi évekhez hasonlóan most is a település fiatal néptáncosai nyitották meg  az ünnepet. A vasárnapi programok között szerepelt a májfa kitáncolása, valamint az azt követő Pünkösdi király megválasztása. A Sárkeresztesért Egyesület elhivatott a hagyományok ápolásában, ezért az év elején felhívást tett közzé a helyi fiatalok körében, hogy ezeket a tradicionális közösség építő programokat újra megszervezzék. Ennek megfelelően szép számú ifjú csatlakozott a kezdeményezéshez, akik jól szórakoztatták magukat és a kilátogató nagy számú közönséget is.

Mint a mesékben, úgy Sárkeresztesen is 7 fiú, 7 versenyszámban vetélkedett egymással a megtisztelő címért. A programban szerepeltek erőnléti és ügyességi játékok is.

A verseny végeztél a szerzett pontszámok összesítését követően Vincz Agenor nyakába került a babérkoszorú, valamint fejére a királyi korona, így 1 éven keresztül Agenor viselheti a megtisztelő Pünkösdi király címet, valamint vehet részt VIP vendégként a keresztesi rendezvényeken.

Az ünnep a Nyitott pincék programmal folytatódott, ahol a helyi borosgazdák belépőjegy ellenében 1 pohár borra várták az érdeklődőket, akik a megváltott jegyekkel keresztesi borkultúrát támogatják.

Pünkösd második napján ismét a sporté volt a főszerep, amikor is a Sportpályára invitálták a szervezők a mozogni vágyókat, ahol kispályás labdarúgó tornát rendeztek. 6 csapat nevezésével jó hangulatban kellemes napsütéses időben zajlottak a körmérkőzések. A kora délutáni órákra az is kiderült, hogy a tavalyi győztes Dankó SE megvédte címét és lett ismét a Keresztesi Pünkösdi Kupa győztese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!