Olvasó

2017.03.21. 17:50

Új elnök a polgárőröknél Pusztavámon

Pusztavám - Krausz Ferencet választották meg a helyi Polgárőr Egyesület új elnökének, aki terveiről beszélt lapunknak.

Nédó Géza

Mint ismeretes, a korábbi elnök, Finta János nyugalmazott címzetes általános iskolai igazgató 66 éves korában (2016. december 22-én) elhunyt. Az új elnök Finta János szellemiségét szeretné továbbvinni. Elődje nagy hangsúlyt fektetett a bűnmegelőzésre, a helyi rendezvények biztosítására, az állampolgárok vagyon- és személyi biztonságára.

Krausz Ferenc 50 éves, 26 évi munkaviszony után ment nyugdíjba a bányától. A helyi polgárőrségnek 10 éve tagja. Amikor belépett az egyesületbe, nagyszülei szavai jutottak eszébe: segítsd az időseket, betegeket, a kisgyermekeket."

A volt bányász elmondta, hogy a Pusztavámi Polgárőr Egyesület jelenlegi taglétszáma 42 fő, ám mindösszesen húsz fő az, akire rendszeresen támaszkodhat. A többiek munkahelyi elfoglaltságuk miatt nem mindig tudnak szolgálatot vállalni.

Krausz Ferenc tíz esztendeje tagja a polgárőrségnek Fotó: a szerző

Krausz Ferenc a terveiről is beszélt. Elmondta, hogy a legfontosabb feladatai közé tartozik, hogy az egyesületet "fellendítse". Ezalatt sok mindent ért. Sűrűbb szolgálatot képzel el, s ez csak új tagok beszervezésével érhető el. A közlekedésben nagyobb szerepet kellene vállalniuk, hiszen a falun át halad egy forgalmas út, amely Tatabányát, Oroszlányt érinti. A településen a különböző rendezvények biztosítása is a polgárőrség feladata, ott is nagyobb szervezettséget kíván megvalósítani.

- Az a lényeg - mondta befejezésül Krausz Ferenc -, hogy még hathatósabb és eredményesebb munkát szeretnénk kifejteni a bűnmegelőzésben, a különböző katasztrófajellegű eseményeknél!

Nédó Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!