Olvasó

2017.07.09. 14:30

V. Kastélykerti Motoros Nap

Perkáta - Szombaton a nagyközségben jártam és nagyon gazdag program fogadott.

Olvasó

Természetesen éltem a lehetőséggel, és igyekeztem mindent megtekinteni...

Délelőtt, a hagyományos falukört követően nyitották meg az V. Kastélykerti Motoros Napot. Először Ujfalusi Pál, a Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet (PERGE) elnöke, majd Somogyi Balázs polgármester köszöntötte a megjelenteket. Bozai Márton plébános áldotta meg a motorosokat. Ezt követően Kis József, a PERGE tagja méltatta a rendezvényt.

A beszédek után motorra pattanva elindultak a környező falvakba (Seregélyes, Hantos, Sárosd, Szabadegyháza). Bár, a desszertet Seregélyesen, az ország egyik legjobb cukrászdájában elfogyasztották, a nagyközségbe visszatérve Vajk István és felesége, Zsuzsanna finom ebédje és sütemények gazdag választéka fogadta a motorosokat. Koradélután befutottak a Pázmándi Nosztalgia Jármű Egyesület szebbnél szebb régi verdái, köztük több oldtimer minősítésű.

Ki-ki a stílszerűen kiállított kocsikban gyönyörködhetett vagy a Sárosdi Bikák Baráti Kör erős embereinek bemutatóját nézhette meg. Ezekkel párhuzamosan a kastélyban Rajcsányi László magángyűjtő kalauzolta az „Azok a boldog békeidők" c. kiállítás iránt érdeklődőket. Nagy sikerrel szerepeltek a sárosdi Barzsó testvérek, Henrietta és Alexander, több hazai és nemzetközi díjat begyűjtő szkanderesek. Utánuk rengetegen kipróbálhatták ezt a sportágat.

Jó hangulatban telt az idő, amíg meg nem kezdődött az Időrabló Rock Band koncertje. Akik késő estig ott maradtak, azoknak erotic showban is részük volt.

Fotók: Vigh György

Hajnal kettőkor, sok élménnyel gazdagodva, jókedvűen mentek haza a legkitartóbbak - ezt már kicsit fáradtan, Ujfalusi Pál újságolta el nekem vasárnap reggel.

Vigh György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!