Olvasó

2017.03.22. 13:06

Víz világnapja a Nádasdy Ferenc Általános Iskolában

Nádasdladány - Minden évben megrendezik a Víz világnapjáról szóló eseményüket az iskolások.

Siki Szabolcs

Idén sem történt ez másképpen. Március 22-én, szerdán ismét megrendezték az iskola oktatói és diákjai a Víz világnapja ünnepséget.  Az alsós tanulóknak rajzpályázat „Mindennapi életünkben a víz szerepe” címen, míg a felsősöknek egyéb más vetélkedőkkel: kvíz kérdésekkel tették még KÉKebbé a napot.

Sokan öltöztek kékbe, és a tanulóktól érdekes dolgokat és sajnos elszomorító tényeket, statisztikákat  is hallhattunk, ami a vizet és a szennyezett vizet illeti. „Ha nincs víz, nincs tiszta víz, ha nincs tiszta víz, nincs élet. Lételemünk a víz. Élőlények,emberek számára egyaránt. Nagy becsben kell tartani minden csepp vizet, legyen az tajték vagy hullám. Mi, emberek víz nélkül 1-1,5 napig bírnánk míg élelem nélkül több napig is!" hangzott a diákok válaszaiból.

Idén ők voltak a legkékebbek minden értelemben. Öltözetben és díjak szempontjából is.

Majd a díjak átadása következett Pénzes Zsuzsanna tanárnő segédletével. Szekeres Zoltánné igazgatónő adta át és gratulált a díjazottaknak. Minden osztályból voltak szép rajzok és jó pályázatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!