Balliberális többség

2024.03.18. 21:31

Brüsszel újabb módot talált arra, hogy az adófizetők zsebéből több százezer eurót vegyen ki

A lengyel baloldali politikusok segítségével az Európai Parlament balliberális többsége azt a javaslatot szavazta meg, hogy mindenkinek, aki ma egy családi házban él, saját zsebből kell majd több tízezer eurót fizetnie ennek egy olyan politikának a megvalósításáért, amelynek eredményeként egyes gazdaságok növekedni fognak, mások pedig háttérbe szorulnak.

MW

Képviselők szavaznak az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2024. február 27-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ronald Wittek

„Az Európai Parlament egy újabb ülése van mögöttünk, és egy újabb lépéssel közelebb vagyunk az európai zöldmegállapodáshoz” – ezt nyilatkozta Joachim Brudziński, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt európai parlamenti képviselője annak kapcsán, hogy a múlt héten az uniós épületek energiateljesítményéről vitáztak az Európai Parlamentben.

Szerinte ez csak egy újabb irányelv, amelynek eredményeképpen százezreket húzhat ki Brüsszel a lengyel és az európai polgárok zsebéből. Az irányelv most az lenne, hogy 2025-ig be kellene tiltani a gázkazánokat.

Ha ez nem példa az ökológiai őrület egy sajátos fajtájára, sőt, idiotizmusra, akkor további példák is bemutatják Brüsszel őrült törekvéseit

– fogalmazott a PiS politikusa. 

Az irányelv azt is meghatározná, hogy 2030-tól minden új épületnek nulla károsanyag-kibocsátásúnak kell lennie. Úgy véli, ez egy ideológiai őrület, amit a legjobban az a tény példáz, hogy az ukrajnai háborúig a gáz volt Európa legnagyobb gazdaságának úgynevezett „tiszta energiaforrása”. Joachim Brudziński arra is rámutatott, hogy tisztán látszik, kik irányítják Brüsszelt, és kiknek az akarata és érdekei érvényesülnek az uniós intézkedések során – írja a V4NA.

Amíg Németországnak ott volt az Északi Áramlat az oroszokkal, addig a gáz rendben volt. Amikor az Északi Áramlatot leállították, hirtelen felismerték a németek, hogy a gáz fosszilis energia, és már azt mondták, hogy el kellene távolodnunk a gáztól. És mire kellene áttérnünk? A hőszivattyúkra. Hol fogják ezeket a szivattyúkat gyártani? Nos, a német-lengyel határ mentén máris gomba módra nőnek az új gyárak – valójában Németországban

– hívta fel a figyelmet a lengyel európai parlamenti képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában