Kész megtámadni az oroszokat

2024.03.17. 07:51

Macron nem viccel, már atomfegyvereket emleget

Nyilatkozataiból ítélve kevés választ el minket a harmadik világháborútól.

MW

Emmanuel Macron

Forrás: dpa Picture-Alliance / AFP

Fotó: Lorenz Huter

Nem tágít Oroszország megtámadásának tervétől Emmanuel Macron – mutat rá a Magyar Nemzet, miután a francia államfő Le Parisien napilapnak adott interjújában arról beszélt, hogy „lehet, hogy valamikor  a helyszínen kell végrehajtanunk műveleteket, bármi legyen is az, hogy szembeszálljunk az orosz erőkkel”. Macron úgy fogalmazott,

Franciaország erőssége abban rejlik, hogy meg tudjuk csinálni.

Hozzátette, hogy ezen a véleményen vannak például a balti országok, Csehország és Lengyelország is. 

Macron beszélt Németországról is, amely továbbra is elutasítja az ötletet, hogy nyugati csapatok vonuljanak be Ukrajnába. Szerinte a német stratégiát „az óvatosság, a be nem avatkozás és az atomfegyverektől való elhatárolódás jellemzi.

Nagyon más, mint a francia modell, amely rendelkezik nukleáris fegyverekkel

– fogalmazott. 

Küszöbön a következő világháború?

Macron úgy véli, Franciaország minden forgatókönyvre felkészült.

Hiba lenne, ha nem tennénk meg. Meggyőződésem arról is, hogy e forgatókönyvek egy részében mindenki a saját (stratégiai kultúrális) modellje szerint vállalhatná a felelősségét

– fogalmazott.

Szerinte egyébként Oroszország nem nagyhatalom „csak” egy atomfegyverekkel rendelkező középhatalom. Majd elárulta, hogy nem fog gratulálni Putyinnak az oroszországi elnökválasztáson elért esetleges győzelméhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában