Otthon

2014.10.08. 14:45

Jó praktikákkal akár 10 százalékkal többet kaphatunk eladásra kínált lakásunkért

Túl akar adni a lakásán? Vagy kiadná? Szakemberünk most elárulja, milyen fortélyokkal teheti kelendőbbé ingatlanát.

Sebestyén Lilla

Nagyon vegyes, hogy ki, milyen lakást keres. Sokaknak egy teljesen lelakott ingatlan vágyaik netovábbja, amit majd saját szájuk íze szerint felújíthatnak, formálhatnak. De legalább ugyan ennyien vannak, akik egy olyan lakásban gondolkodnak, amit csak részben kell felújítani, vagy egyáltalán nem kell hozzányúlni - mondja el Czigola Emil, egy ingatlanokkal foglalkozó cég ügyvezető igazgatója, aki azt is elárulja, mik azok a munkálatok, amiket mindenképp érdemes elvégezni.

- Fontos, hogy a ház a lehető legtisztább legyen. A foltmentes üvegen beáramló napfény, pár virág, kiegészítő rengeteget dob egy lakás hangulatán. Így érdemes ezekre az apróságokra is odafigyelni. Aztán, ha nem akarjuk túl nagy költségekbe verni magunkat, mégis szeretnék egy kicsit jobb fényben feltüntetni a lakot, mindenképp fessük ki a szobákat és cseréljük ki a padló burkolatot. Mondjuk egy szép szalagparketta - költségarányosan - jó választás lehet.

Ha a fürdőt és a konyhabútor is renováljuk, arra számíthatunk, hogy a lakást tíz százalékkal drágábban is eladhatjuk mondja el a szakember.

Míg a lelakott otthonok viszonylag lassan kelnek el, ha nem a piaci ár alatt kínálják őket, egy teljesen felújított ingatlan, amelynek árai sem túl elrugaszkodottak, nagyon gyorsan, akár pár nap alatt eladható.

A kérdés már csak az, milyen stílust kövessünk, ha renoválásra adjunk fejünket?

Az ingatlanközvetítő iroda igazgatója szerint a modern, letisztult, még sem rideg stílus az, amit a legtöbben keresnek.

Ha tehetjük, figyeljünk arra, hogy minél praktikusabb, dizájnos és helytakarékos bútorokat, kiegészítőket válasszunk, illetve ne zsúfoljuk tele a lakást, mert az beszűkíti a teret.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!