Otthon

2017.05.01. 16:50

Csinos, horgolt kosárka

Hosszú ideig tároltam otthon egy igen merev, szürke fonalmotringot. Nem tudtam, mire is lesz majd alkalmas, azt hittem, nem lehet felhasználni, de végül megtaláltam a legjobb megoldást.

Kovácsné Hamberger Brigitta

A sprőd, kemény, merev fonalból se sál, se pulóver nem készíthető, de arra gondoltam, jó kosár lehet belőle, éppen azért, mert van tartása. Csak hát egérszürke, jellegtelen színével nem voltam elégedett... Így aztán előszedtem az otthon fellelhető maradék fonalakat, és végül nagyon jópofa kosár készült. A szürke az alapszín, de a színes fonálmaradékok segítségével vidámabb az összhatás. A dekoratív kosár szolgál a papírzsebkendők tárolására.

Dekoratív tároló lett belőle

Ráadásul kipróbáltam, hogyan lehet csomózás nélkül átvezetni az egyik színt a másikba. Amikor már kevés fonalam volt az egyik színből, a másikat elkezdtem körülhorgolni, szépen vezettem, hogy ne látszódjon. Mielőtt a szín teljesen elfogyott volna, felvettem az új szálat, és azzal horgoltam tovább, az előzőt pedig körülhorgoltam, míg el nem fogyott. Igaz, hogy a színátmenetnél kicsit vastagabb lett a kosár fala, de ez ebben az esetben egyáltalán nem zavaró. Sima rövidpálcákkal dolgoztam körbe-körbe haladva, a sarkoknál 3 rövidpálcával fordultam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!