Otthon

2016.08.22. 18:30

Csodálatos konyhakertek

Fejér megye - Több Fejér megyei település is részt vesz a Magyarország legszebb konyhakertjei 2016 programban, melynek célja: ne csak szép, de hasznos is legyen egy kert.

S. Töttő Rita

Velence, Pátka, Baracs, Csákberény és Alcsútdoboz is augusztus 20-án tartotta a Magyarország legszebb konyhakertjei 2016 program helyi versenyének díjátadóját, de többek közt Bicske, Ercsi, Pusztaszabolcs, Velence és Alap is jelentkezett a megmérettetésre. A programban szereplő helyi legek jogosulttá válhatnak arra, hogy az országos versenyben is megmérettessék magukat, amelyre egyébként augusztus 31-ig javasolhatnak versenyzőt a résztvevő települések.

A verseny pátkai résztvevői: Gács János, Farkas Lajosné, Varga Géza, Gyimothi Sándor, Kiss Sándorné, Hegedűs Istvánné, Manger Gáborné, Sterczerné Marcsa Ildikó, Puskás Tamásné, Gerencsér László és Dobos János (a jobb szélen), az első helyezett Fotó: Lázár Lívia

Idén először nevezett be e különleges versenyre Pátka, a kis Fejér megyei település, melynek több lelkes lakója is örömmel mérettette meg gyümölcsökkel, zöldségekkel teli csodás kis kertjét a versenyen. A díjátadón 1.helyezett lett Dobos János, 2. helyezett Kiss Sándorné, a 3. helyezett pedig Hegedűs Istvánné. A kertművelők számára eddig nem volt olyan elismerés, amely az otthon végzett nehéz munka eredményét mutatta volna, pedig az igazi kiskert nem csak szép, de hasznos is. Éppen ezért hiánypótló program ez, melynek ötletgazdája Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere.

Címkék#konyhakert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!