Otthon

2014.12.15. 23:01

Csomagolás: masni helyett virág

A csomagolással még becsesebbé tehetjük az ajándékunkat. A papírból készült dália nagyon mutatós, kitűnő ajtódísz is lehet, de ezúttal a becsomagolt ajándék díszeként használtuk.

Kovácsné Hamberger Brigitta

A papírdália elkészítéséhez szükségünk lesz sok-sok négyzet alakú papírra. A legegyszerűbb, ha vásárolunk a papír boltban egy kockatömböt. Nagyon szép, színes papírból összeállított tömböket is találunk, de fehér papírlapokkal is dolgozhatunk. A kockatömb mellett olló, ragasztó, egy kisebb kemény kartondarab kell a munkához.

Először is a kartonból vágunk egy kör alakú alapot, erre fogjuk felragasztani a virágszirmokat. (Én a kör kialakításához egy bögre száját rajzoltam körbe). Utána elkezdjük készíteni a szirmokat: a kockatömb egy-egy lapjából tölcsért formálunk, a formát ragasztóstifttel rögzítjük: Körben beragasztózzuk a kartonlapunkat, és körben felragasztjuk rá a tölcsérekből összeállított első kört. Ezután a második kör kialakításához újabb tölcséreket készítünk: én ezt más színből oldottam meg, de ez szabadon variálható. A második kör felragasztása után a szabadon maradt helyet (a köralakú karton közepét) kitöltve váltogattam a színeket.

Végül a becsomagolt ajándékra ráragasztottam a dália formájú díszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!