Otthon

2017.06.05. 20:20

De mi legyen a gyerekággyal?

FMH-INFORMÁCIÓ A nagyobb családokban rendszerint mindig "vándorol" egy babaágy. Ám ha már végképp nincs rá szükség, még mindig újrahasznosítható a kreatív, ügyeskezű apák vagy nagypapák segítségével.

Gábor Gina

Az internetet böngészve a kiságy sokféle hasznosítását láttuk. Van, ahol például kétszemélyes ülőalkalmatosságként született újjá, úgy, hogy a megemelt, megerősített fekvőfelületre került a kis kanapé ülőpárnája. De - szintén a fekvőfelület megemelésével, megerősítésével íróasztalt is ki lehet a rácsos ágyból alakítani. Ráadásul olyan megoldást is láttunk, amelynél az asztal írófelületét táblafestékkel kenték le. Ezzel alkalmassá vált arra is, hogy letörölhető krétarajzokkal díszítsék a gyerekek. Egy nagyobb fekete táblán jól lehet gyakorolni a betűk kanyarítását is...

Kis kanapéként funkcionálhat a gyerekszobában

A rácsos elemekből ruhaszárítót, konyhai tányér- és fedőtartót, virágállványt vagy egyszerű képtartót is "fabrikáltak" már...

Akár íróasztal is lehet belőle Fotó: Pinterest

A mi családunkban különleges funkciót kapott: a nappali ajtókeretére szereltük fel ugyanis a gyerekágy rácsos eleméből kialakított ajtót. Arra szolgált, hogy - ha ritkán, főleg a kutyákért kevésbé rajongó vendégek miatt - kénytelenek voltunk kicsukni a szobából kedvenc foxinkat, legalább ne legyen tőlünk az eb teljesen elzárva. A rácsok mögül látott bennünket, ezért nem ugrált az ajtóra, nem nem nyüszített, bár szomorúan nézett. Egy idő múlva sértődötten, megadóan sóhajtva lefeküdt a rácsos ajtó elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!