Újrahasznosítani trendi!

2017. március 09., 11:30 szerző: Kocsis Noémi fotós: Kocsis Noémi
komment
Gárdony - Micskó Zsuzsanna kreatív kisbútorai díszítik a kisvárosi Co-work irodát. A két kisgyerekkel még otthon lévő textiltervező az újrahasznosításban találta meg önmagát leginkább.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Indusztriális irodaberendezéssel már találkoztunk - de az ilyen enteriőrbe belopott recycling vonal nem mindennapos, a fémes vagy monokróm kiegészítőket általában vásárolni szokták valamelyik erre szakosodott gyártótól a berendezéskor, nem használt vagy leselejtezett holmikból újraalkotni.

Zsuzsa a nyakkendőkkel s.k. újrakárpitozott fotellel a nemrég zárult Alkotó energia pályázatra is benevezett, s a pénzjutalmasok között végzett - a nyakkendők között családi darabok is vannak  Fotó: A szerző

Márpedig a Gárdony Coworking közösségi irodában a 60-70-es évek unásig látott, fémlábú forgófotele sem "kismiska": a textilszakon, szövőként végzett Micskó Zsuzsanna lényegítette át trendi bútordarabbá. A nagymamájától örökölt fotel ülőrészét sajnos megrágta a kutya, de egykettőre került rá új anyag, amely viszont összeragadt a túlságosan bőven adagolt textilragasztótól. Ezért Zsuzsa besteppelte, izgalmas felületű ülőbútort hozva így létre.

- Nagyon sok ilyen indusztriális stílusban berendezett irodát, helyiséget láttunk külföldi útjaink során Barcelonában, Berlinben - mesélte a közösségi iroda kialakításának előzményeiről Zsuzsa. Több lábon áll, enteriőröket tervez, kreatív webáruházat is működtet, de hobbija a bútorfestés.

A Coworkingben a leszedett álmennyezet helyén kialakult galériára lépcső vezet fel, mellette egyszerre nyugalmas és izgalmas kockás textilfal áll, egy keretre feszítették fel az összeillesztett, nagy méretű szövetnégyzeteket - térelválasztó, de meghatározó arculati elem is lett egyben.

Akár a szintén az ő ötletén alapuló "begubózó sarok", recycling párnákkal. Zsuzsa a riportra egy s.k. szütyővel érkezik: plázás multinál vett mintás leggingsből és elütő, vidám anyagból, textilbőrrel kombinálva készítette az egyedi darabot, így köszönnek vissza az irodai színek - fekete, fehér, több árnyalatú szürke és élénk sárga a tervező öltözékén is.

Kocsis Noémi

2017. március 09., 11:30 szerző: Kocsis Noémi fotós: Kocsis Noémi

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...