Otthon

2015.04.20. 14:39

Ha apró a fürdőszoba

A fürdőszoba berendezésének megtervezése akkor is nagy figyelmet és körültekintést kíván, ha átlagos a mérete. De egy kicsi fürdőben minden négyzetcentimétert érdemes kihasználni.

Gábor Gina

A falra szerelt fürdőszoba szekrények, lebegő bútorok kis helyet foglalnak, ráadásul vizuálisan növelik a teret. A padló a szekrények alatt szabadon felmosható, nincsenek bútorlábak, amikben megbújnának a szennyeződések.

Egy apró területen a szögletes forma olykor értékes helyet vehet el, sőt, rendszeresen bele is ütközhetünk a kiálló sarkakba. Ezért érdemes íves formájú, lekerekített mosdót választanunk.

A tárolószekrényekből, polcokból sosem elég. Fotó: www.houzz.com

Használjunk ki a falon minden felületet! Egy szűkös fürdőszobában még a wc fölötti falon is elhelyezhetünk nyitott polcokat, hasznos tároló helyet nyerünk ezzel.

A tükrök vizuálisan tágítják a teret: ám ha kevés a fürdőszobaszekrény, érdemes a mosdó fölé inkább tükrös tároló bútort felszerelnünk. Ebben a szekrényben is sok holmink, piperecuccunk elfér.

Ha a mosógép túl sok helyet foglal a fürdőszobában, érdemes megvizsgálni annak a lehetőségét, hogy beépíthető-e a gép a konyhában, a mosogató alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!