Otthon

2016.08.22. 20:25

Hamarosan becsengetnek - Tippek a gyerekszobába, hogy könnyebb legyen az indulás

Gondolataink már a sulikezdés körül forognak, iskolaszerek, őszi ruhatár, kiegészítők. De vajon átgondoltuk a lakásunkat is? Bemutatunk néhány egyszerű ötletet, amellyel rendszerezve könnyebben vesszük majd az iskolai hétköznapokat otthonunkban.

Szabó Csilla

Amióta a gyerekek iskolába és oviba járnak, nagyon hasznosnak találtam az ingyenesen letölthető matricákat: falra ragasztva rendszerezéshez kiváló, segítség az ebédes dobozokra, és friss, egyedi a füzetekre. Polcokra, fiókokrais hasznos, nem beszélve az egyediségéről, amellyel igazi vagánnyá válik csemeténk. Apró trükk a különleges tintanyomda, amellyel a füzetek alsó sarkát lehet egyedileg díszíteni, a még vagányabb megjelenésért.

A nagy rendetlenség elkerülése érdekében dobozoljunk mindent: külön doboz a zsírkrétáknak, külön a radíroknak (év közben az fogyóeszköz, jó, ha év elején feltankolunk), konzerves doboz színes celluxszal díszítve a színes ceruzáknak. Mindent dobozoljunk, matricázzunk!

A falra szerelt akasztókkal a táskáknak teremtünk rendes helyet

Üzenő fal lehet egy mágnes festékkel glettelt fal, vagy kihúzott madzag, amelyre csipesszel rögzíthet gyermekünk információt, emlékeket. A naptárral egybekötött időbeosztási táblázat szintén hasznos kelléke az íróasztal közeli falnak.

A sarokba ledobott iskolatáska helyett már előre alakítsuk ki a táska, sportfelszerelések helyét. A falra gyerekenként elkülönített falrészeket alakítsunk ki, névvel, sőt fotóval jelölve, kinek hol a helye. Ide legyen elég hely az iskolatáskának, sporttáskának, kabátnak, cipőnek, gyakran használt iskolai felszereléseknek.

A színes betűk megkönnyítik az ismerkedést az ábécével Fotó: schoolorganizingtips.com

Mielőtt elveszne iskolába induló gyermekünk a nagy ábécé dzsungelébe, tegyük átláthatóvá, trendivé, inspirálóvá az ábécét. Színes lapokra vágjuk ki a betűket, vagy rajzoljunk rá, különböző mintákkal, színekkel. A lényeg, hogy élmény legyen ránézni, érzelemdús, vibráló hangulatú legyen. Készítsük együtt gyermekünkkel, meglepődve fogjuk tapasztalni, micsoda felszabadult művészi alkotásokkal gazdagodunk!

Fonott kosarak a falra: az év közben összegyűlt apró tárgyaknak már most alakítsuk ki a gyűjtő kosarait, amelyet célszerű a falra rögzíteni, felcímkézni (fontos, iskolai, játék, csetresz)!

Fontos kérdés az uzsonna kérdés: jobb előre felkészülni, és havonta újratölteni, a konyha gyerekek által is elérhető sarkát, fiókját: kosarakba gyűjtsünk az ötlet nélküli napokra: sós, édes, sport, gyümölcs felirattal. Így a nehéz napokra gyermekünk tud választani aznapra megfelelő uzsonnát, tízórait.

A krétafal örök, megunhatatlan, hasznos társ a hétköznapokban. Falra, fára, keretben, a lényeg - a méret. A célnak megfelelő méret: szorzótáblához, matematikai feladatokhoz közepes, rajzoláshoz óriási, üzenetekhez kisebb is elég.

És a plusz tipp: a nyári emlékek egész évre energiát adnak a gyereknek, nyomtassuk ki az emlékezetes pillanatokat tolltartóra, iskolatáskára, tornazsákra, matricákra. Üres csomagolópapírra nyomtatva remek füzetborító lesz belőle, az íróasztallal szembeni falat beborítva pedig, mint tapéta funkcionálhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!