Otthon

2016.09.19. 16:10

Hamarosan ültethetjük a tulipánt

Ha tavasszal tulipán mezőt szeretnénk a kertünkben, mert a gyönyörű, színes virágok látványára akarunk ébredni téli álmunkból - akkor legyünk előrelátóak! Már most álljunk neki összeválogatni, beszerezni, és elültetni őket a megfelelő termőközegbe.

Munkatársunktól

A kertészeti áruházakban, webshopokban már elkezdődött a tulipándömping, csak győzzünk eligazodni a sokféle kínálatban. Szeptember végétől kezdhetjük az ültetést. Addig válogassuk össze a nekünk tetszőket az új szín- és formavilágú fajtákból. A tulipán szereti a laza szerkezetű talajt, ezért ha túl kötött a kertünkben a föld és rossz a vízelvezetése, akkor ajánlott homokkal kevert talajba ültetni a hagymákat. A hagymák távolsága függ a méretüktől is, de ha az átlagosnak a 8-10 centi átmérőjű hagymákat vesszük, akkor 15-20 centiméterre ültessük a növényeket egymástól, lehetőleg csoportosan. Az ültetés mélysége legyen 8-10 centi. Virágzás után nem szükséges a hagymákat felszedni, de ha már új kishagymák is megjelentek, akkor azokat még a virágzás előtt vágjuk le, hogy a hagyma növekedésére tudjon koncentrálni a növény. A virágzás után, négy-öt évente - amikor elszáradt már minden levél a növényen - célszerű felszedni a hagymákat, színek szerint csoportosítani, és a kishagymákat leválasztani, esetleg friss hagymafajtákkal kiegészíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!