Otthon

2016.06.20. 11:46

Így néz ki egy fehérvári ezermester nyári terasza

Székesfehérvár – Az ügyes kezű ezermesternek olyan nyári terasza van, amilyen senki másnak. Fehérvári udvarban akadtunk erre a csodálatos raklapbútorra, melyet a házigazda saját kezűleg készített.

S. Töttő Rita

– Semmi extra – mondja nevetve Windisch Zsolt, amikor arról kérdezem, hogyan is készült el a képen látható nagyon trendi teraszbútor. A házigazda ugyanis egészen más területen dolgozik, ezermester képességeit csupán saját háza táján kamatoztatja. –  Az internetről lelestem az ötletet, majd pedig nekiálltam a bútor elkészítésének. Kicsit módosítottam munka közben a lépéseket, hogy ne legyen olyan robusztus a kanapé, mint a neten látott.

Fotó: S. Töttő Rita

Adott volt a raklap és a költséghatékonyság, hiszen egy hasonló alkalmatosság legalább félmillió forintba kerül az üzletekben.

– Kanapénként 5 raklapból, az asztal pedig 4 elemből  áll. Volt olyan raklap, amit félbevágtam a karfákhoz. Az ülőfelülethez levágtam a rakodórészt, ez utóbbiból  készült el a háttámla – mondja Zsolt, aki végül összecsavarozta az elemeket, az aljára pedig bútorlábakat illesztett, hogy mégse a földön álljon a bútor. Összeállítás után kicsit szétszedte, lepácolta,  majd pedig véglegesen összeszerelte.

– Szerencsére a szivacs használt volt, valaki lemondott róla. Ezt  daraboltam fel, majd pedig elvittem kárpitoshoz, ahol levehető huzatot kértem rá – mondja az ezermester.

A bútor, festékestől, raklapostól, kárpitostól az üzletben vásárolt változat töredékébe került, arról nem is szólva, hogy a pergolát és a kanapék alatti térkövezést is ő maga készítette. Családja és a maga örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!