Otthon

2017.08.16. 19:00

Kölyökiroda készül - Vészesen közeledik az iskola, megújul a gyerekszoba

Iskolás lesz a gyerek? Követeli a saját íróasztalt? Nem akar a gumimatracon aludni többé? És még könyvespolc is kéne neki?

Kocsis Noémi

A szoba átalakítását kezeljük közös, kreatív feladatként, vonjuk bele bátran a kicsiket - javasolja az alábbi tippekkel előálló újHáz Centrum. Alakítsunk ki külön területet az eltérő funkcióknak: legyen egy zug a játékhoz, a helyiség egy részében a pihenésé legyen a főszerep, egy másikban pedig a tanuláshoz szükséges környezetet teremtsük meg!

Akár gipszkartonozással is kialakíthatjuk ezeket a szobarészeket, így a végeredmény rendkívül látványos lehet, a kicsi pedig saját "bunkert" is kaphat, ahol elmerülhet kedvenc játékában. Hasonlóképpen létrehozhatunk egy olvasósarkot, ahol kényelmes, nagy babzsákba kucorodva rögtön könnyebb lesz a tanulás vagy a kötelező olvasmányok ledarálása.

Meglehetősen merész színek jellemzik a lányos szobát, a funkciókat elválasztó gipszkarton fal viszont tökéletesre sikerült. Ha egyedül nem megy, hívjunk hozzá szakembert inkább!  Fotó: Event PR

Ha ennél kisebb volumenű átalakítást szeretnénk, jó megoldás lehet, ha a funkcionalitást a színek használatával differenciáljuk. A játéksarok élénk, vidám színekben pompázhat, a pihenőhely környékén lágy, nyugtató színek dominálhatnak, a tanulósarokban pedig a kreativitást felkeltő színvilág jelenhet meg. Ügyeljünk azonban arra, hogy a különböző területek falfelületei összhatásukban is harmonizáljanak egymással.

Ha mind a gipszkartonozás, mind a festés meghaladja tudásunkat, és kedvünk sincs, semmi gond: válasszuk el a területeket különböző falmatricákkal! De használhatunk kisebb térelválasztásokhoz egyszerűen mozgatható paravánokat, színes, játékos függönyöket vagy két oldalról megpakolható, térben álló polcokat is. A változás önmagáért beszél majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!