Otthon

2010.06.29. 02:26

Könnyebb bútorszállítás

FMH-információ - Egy új technológiának köszönhetően 30 százalékkal könnyebbek lehetnek a lakberendezéshez használt bútorlapok.

Gábor Gina

A kész bútorokat így egyszerűbb szállítani, összeszerelni, mozgatni. Nem csak kevésbé fáradtságossá válik a költözködés, de a bútorok sérülésének veszélye is csökken. Kifejlesztettek egy új, faalapú anyagot, amely a hagyományos bútorlap köbméterenkénti 650 kg-os tömegével szemben mindössze 450 kg, mégis éppoly erős és terhelhető, mint a nehezebb bútorelemek. A hagyományos bútorlaphoz képest az új technológiával készült panelek esetében köbméterenként mintegy 200 kg faanyagot 15-25 kg polimerrel lehet kiváltani. Annak ellenére, hogy az így készülő bútorlap kevésbé tömör, sikerült a hagyományos bútorlapra jellemző szilárdságot és teherbírást megőrizni. Az új alapanyag a gyártók számára is vonzó, mivel az új bútorlapok a régi gépsorokon gyárthatók, a szállítási költségek alacsonyabbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!