Otthon

2016.10.06. 11:34

Mennyibe kerül a duguláselhárítás? Árak után nyomoztunk (x)

Nagy valószínűséggel nincs olyan háztartás a világon, ahol ne lett volna szükség a duguláselhárítás valamely formájára.

Ha szerencsénk van, megoldhatjuk házi praktikákkal a lefolyókban, vezetékekben keletkezett dugulás okozta problémát, azonban bizony előfordulhat olyan helyzet, hogy szakember segítségére van szükségünk.

Ha nagy a baj, biztos, hogy az idő múlásával csak egyre nagyobb lesz, így a szakszerű duguláselhárítást nem luxus szakemberre bízni – minél tovább halogatjuk, annál többet árthatunk (szenny) vízvezetékeinknek. Azonban ha erre kerül a sor, nem mindegy, mennyit áldozunk a professzionális megoldásra.

A www.dugulaselharitas.net üzemeltetőjét, Perényi Sándort kérdeztük meg, mint a téma szakértőjét: Hogyan alakulnak az árak a duguláselhárítás területén?

A duguláselhárításért fizetendő összeg nagyban függ attól, hogy a háztartás mely területén ütköztünk problémába. Érdemes tájékozódni arról, hogy az adott cég felszámolja-e a kiszállási díjat, illetve az esetleges hétvégi vagy ünnepnapi kiszállási díjat, valamint arról is, hogy a végösszegbe bele számít-e pl. a folyóméter díja. Mindezek ismeretében sem biztos, hogy megrendelőként helyes lesz a kalkulációnk, hiszen minden egyes kiszállás más és más jellegű munkával jár. Ily módon – sajnos – a fizetendő összeget csakis a kiszálló duguláselhárító szakember tudja megállapítani a helyzet felmérése után, illetve munka végeztével. Perényi úr kiemelte, hogy „az Arany János utcai telephely olyan közel van a belvároshoz, hogy kiszállási költség 0 ft."

Ellenben a tájékoztató jellegű információkkal nem árt, ha tisztában vagyunk, hiszen így egy korrekt és megbízható szakember nem fog tudni a dugulás megszüntetése után túl nagy meglepetést okozni nekünk az árakat illetően.

Duguláselhárítást beltéren és kültéren egyaránt végeznek a szakemberek. A beltéri elhárítás (melybe a teljesség igénye nélkül beletartozik a wc, a piszoár, a mosdókagyló, a kád, a zuhanytálca, a mosogató, stb.) ára a munka természetétől függően 5.000 ft-tól 16.000 ft-ig terjedhet, míg kültéren (esőcsatorna és udvari gerinccsatorna tisztítása illetve womás duguláselhárítás) árai körülbelül 15-20.000 ft körül alakulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!