Otthon

2016.01.29. 21:19

Nagyon sok a rossz tető az országban

Az új tetőépítési technológiákról tartottak szakmai konferenciát tegnap. Csizmadia Tiborral, az esemény egyik szervezőjével beszélgettünk.

Laci Patrícia

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Tető Konferenciát tegnap Székesfehérváron. Az eseményen a legújabb tetőépítési technológiákat mutatták be a kivitelező szakembereknek. Csizmadia Tibor , az egyik székesfehérvári tetőszakkereskedés ügyvezetője, emellett a rendezvény egyik szervezője elmesélte nekünk, most milyen fejlesztések vannak a tetőpiacon:

– A betoncserepeknél a felületi bevonat fejlődik. Az ilyen típusú cserepeknél fontos az UV-védelem azért, hogy ne fakuljon ki olyan hamar. Például már van olyan bevonati réteg, ami úgy visszaveri a napsugarakat, hogy a cserépnek a felülete nem forrósodik annyira fel. Trendek nem igazán vannak. Változó, hogy kinek mi tetszik. Azt vettük észre, hogy inkább a hagyományos tetőcserepek mennek jobban. Csizmadia Tibor szerint nagyon sok a rossz tető: – Vannak olyanok, amelyek 4-5 év után már felújításra szorulnak. Sajnos egyes kivitelezők nem tartják be az előírásokat.

Emellett sok rossz minőségű anyagot hoznak be az országba. Vannak olyan szakkereskedők, akik ennek kivédése érdekében csak minőségi anyagokat forgalmaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!