Otthon

2017.04.25. 08:50

Pihenés, ringatózva

Ki ne szeretné a függőágyakat? Hiszen tipikusan ez a bútor a nyaralás jelképe. A nyár még csak ezután jön, de már most szabad ábrándozni róla. Vagy beszerezni a kellékeit.

FMH-információ

Persze, a függőágy legegyszerűbb módja is kiváló. Ez az, amit hajdanán a természeti népek is használtak: hálóból sodrott fekvőhely, két fa közé kifeszítve. Állítólag Kolumbusz Kristóf révén jutott a függőágy Európába. Ám az egyszerű alkalmatosságnak manapság megannyi továbbfejleszett változata létezik.

Ehhez a kerti darabhoz egész állványzat tartozik

Az internetet böngészve találtunk a plafonról, láncokról függő, fából készült, lebegő kereveteket, bambuszból font kosár-szerű alkalmatosságokat egyaránt.

A fedett teraszon, bambuszágyban Fotó: Pinterest

A szabadtéri változatok is igen sokfélék: van, amelyik egy stabil állványzathoz kapcsolódik, de akad olyan is, amelyet a fedett erkély plafonjához erősítettek: félig a szabadban ringatózhatunk rajta, miközben a tető a széltől és az esőtől is megóv. A lehetőségeknek csak a pénztárcánk vastagsága szab határt. Bármelyik mellett döntünk is, megállapíthatjuk: nincs pihentetőbb egy függőágyban, olvasással, szundikálással töltött nyári délutánnál...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!