Otthon

2015.03.02. 19:10

Provence-i hangulatú otthon

Megszoktuk, hogy a lakberendezési trendek időről-időre változnak, új meg új anyagok, színek, formák jönnek divatba. De úgy tűnik, hozzánk magyarokhoz változatlanul közel áll a napsütötte Provence világa.

Gábor Gina

Olyannyira, hogy olykor még a hétvégi háznak használt, felújított magyar parasztházaknál is felfedezünk egy-két elemet ebből a stílusból, és kiderül, a kettő nem is idegen egymástól.

A provence-i stílus ellentétes elemekből tevődik össze. a régi, durván vakolt, vagy éppen rusztikus nyerstégla falak és a repedezett gerendák kecses rajzolatú, pasztell árnyalatú, koptatott bútorokkal, virágos vagy csíkos textilekkel, csipketerítőkkel vegyítve alkotnak összhangot. Az enteriőrben meg-megjelenik egy-egy sötét tónusú kiegészítő is. A fához remekül illeszkedik a kovácsolt vas is. A provence-i enteriőr csordultig van használati tárgyakkal és kézművestermékekkel, kerámiaedényekkel, fémkannákkal, szárított levendulacsokrokkal, koszorúkkal, fonott kosarakkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!