Otthon

2017.02.20. 23:20

Raklapos ágyás a kertben

Olvasóink megszokhatták már, hogy előszeretettel ajánlunk olcsó, házilag könnyen kivitelezhető megoldásokat.

Gábor Gina

Így aztán nem véletlen, hogy korábban közreadtuk azokat a példákat, amelyek azt mutatták be: egyszerű raklapból is lehet jól használható bútort készíteni. Nagyszerű kerti ülőalkalmatosságok, teraszokat díszítő garnitúrák is készültek raklapból. Ezúttal azonban arra találtunk ötletet az interneten, hogy a raklap a kerti ágyások kialakításánál is jó szolgálatot tehet. Akik kipróbálták, olyan zöldségek termesztésére ajánlják ezt a módszert, amelyeket kifejezetten a levelük miatt tartunk.

A megoldás a földiepernél is ideális: a szemek tiszták maradnak Fotó: ingatlantájoló

Helyezzük a raklapot a termőföldre. Gondoskodjunk arról, hogy kellően tömör legyen a raklap alatt a talaj. A deszkák közeibe is töltsünk földet, ezek után locsoljuk át alaposan. A magokat vagy a palántákat a résekbe kell ültetni. A raklapos kert egész évben tiszta és rendezett képet mutat. Mivel a levelek nem érintkeznek közvetlenül a földdel, így nem lesznek (túlságosan) sárosak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!