Otthon

2014.07.21. 11:30

Régi bőrönd, új ötlet

A valamikor közismert és sok helyütt fellelhető tárgyakból az idő múlásával egyszer csak különleges, ritka, de legalább érdekes újdonság válik!

Zsohár Melinda

Ez történt a vulkánfíber bőröndökkel, amelyek ugyan már a tömeggyártás kezdetén születtek, de még érzékelni bennük némi manufakturális bájt, látványra mosolyra késztető tetszetősséget. A vulkánfíber e természetes alapú műanyagnak a tudományos neve: cellulózt, azaz papírt cink-klorid oldattal kezeltek, s a hővel járó folyamat során olyannyira megkeményedett az alapanyag, hogy lágyként még formálható, majd nagyon keménnyé, ugyanakkor meglehetősen könnyűvé vált.

Amellett, hogy szépek, és nagyszerű rakodóhelyek lehetnek (Fotó: Zsohár Melinda)

Sokféle méretben készültek ezek a leginkább barna vulkánfíber bőröndök, elegáns, ízléses, jól működő csatokkal, zárakkal, kulcsocskákkal, füllel, szíjjal, megerősítő sarokvédővel. Szépek, és kész. Ha belsejük is szép tiszta maradt, egyszerűen vétek kihajítani őket! Többnyire a szobaszekrény tetején csücsültek évtizedeken át az egyszeri nászút, ritka nyaralások, egy-egy kórházi túra kivételével Rakodni kiválóak, iratok, játékok, övek, a kisebbekben bizsuk, ceruzák, fényképek, szerelmes levelek (van még ilyen?) tarthatóak benne Végtelen a lehetőségek tárháza, s tárhelynek kiváló a vulkánfíber bőrönd!

Dizájnként számos enteriőrben is nagyon kedves. Az újítók átbélelhetik, lefesthetik, még tovább gondolhatják, mint mi tettük. Több létezik belőlük elrejtőzve, mint hinnék, de már kevesebb annál, hogy érdemes legyen felkutatni, megmenteni, újragondolni használatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!