Vidám, szelíd, szemérmes

2016. december 20., 09:00 szerző: Gábor Gina fotós: Molnár Artúr
komment
Ugyan ki készít manapság saját kezűleg ajándékot? - szegezte nekem a kérdést valaki mostanában. Hogy ki? Nekem abban a szerencsében van részem, hogy tele vagyok olyan ismerőssel, akit különleges kézügyességgel áldott meg a sors.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Itt van például a Fehérvári Kézművesek Egyesületéhez tartozó alkotók egész sora. Ők azok, akik a karácsonyi vásárban kínálják míves portékáikat. De ők azok, akik nem csak azt mutatják meg, mire képesek ők - hanem azt is, mire vagyunk képesek mi, feltéve, ha megfogadjuk az útmutatásaikat. Hiszen a kézművesek az idei adventkor is megannyi foglalkozáson segítettek ajándékot, karácsonyi díszeket készíteni gyerekeknek és felnőtteknek.

Bodáné Fenyves Zsuzsa angyalos, foltvarrott faliképe Fotó: Molnár Artúr

Az egyesület az idei karácsonyváró kiállításán pedig a tagok legszebb munkáit szedte csokorba, amikor a Szent István Művelődési Házban rendezett adventi kiállításon az angyal figuráját állította a középpontba, a szokásos betlehemi pályázathoz kapcsolódva. Láttunk mosolygó, bájos, dundi textil-puttókat Tóthné Albrecht Anikó textiljáték-készítő jóvoltából, fára festett mesebeli kékruhás tüneményeket Radetzky Jenőné bútorfestőtől, muzsikáló, szárnyas szépségeket Kovácsai Gabriella üvegfestőtől.

Kovácsai Gabriella üvegképén karcsú angyalok Fotó: Molnár Artúr

Gyönyörködhettünk a foltokból varrott angyalkákban Bodáné Fenyves Zsuzsa faliképén: mindegyik figura más és más - vidám, szelíd, szemérmes - az összhatás harmonikus. Jobb kedvre derültünk Gelencsér Julianna csuhé-figuráitól vagy Kató Balázs fazekas cserépangyalaitól.

Radetzky Jenőné bútorfestő, népi iparművész egyik szép munkája: angyalos falikép Pilinszky János versével Fotó: Molnár Artúr

Ha mi egyelőre nem is szánjuk rá magunkat, hogy két (bal) kezünkkel készítsünk angyalos ajándékot, legalább tudjuk, kiktől kell(ene) ellesnünk a fortélyokat.

Gábor Gina

2016. december 20., 09:00 szerző: Gábor Gina fotós: Molnár Artúr

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...