Pákozd

2017.01.08. 10:35

A Bella-tó körül turisztikai célú fejlesztéseket terveznek

Pákozd - A tervek szerint a közeljövőben kicsiszolnák a kis gyöngyszemet, a pákozdi Bella-tavat, melyben nagy potenciál rejlik.

Buthy Lilla

A turizmusban Pákozd speciális dolgokkal tud részt venni, hiszen a Velencei-tó azon része, mely a települést is érinti, természetvédelmi terület. De a nemzeti emlékhely, az arborétum, a Pákozdi- ingókövek évek óta kedvelt turisztikai célpontok, melyre a kerékpárút is kedvező hatással volt.

- Szálláshelyeket kell még teremtenünk, annak érdekében, hogy helyben meg tudjuk oldani a több napos látogatást. A Szúnyog-sziget részen van egy olyan elképzelésünk, hogy egy kis nemzetközi versenyekre alkalmas horgászparadicsomot építünk ki. Alakul a lovas turizmus is - mondta Pákozd polgármestere. Takács János hozzátette, van mire építeni. A településen belül van még egy kis csiszolatlan gyémánt, a Bella-tó, melynek környezetét ugyancsak rendezni szeretnék.

Takács János polgármester Fotó: A szerző

- Elképzelésünk szerint egy szabadidős, kulturális és ökológiai szempontból is nagy jelentőségű fejlesztés lenne. A tómeder partfalát és a mellette elterülő mocsaras részt, a Bella-patak egy részét is rendbe kell tenni - fogalmazott.

Egyrészt minden érdeklődő megismerkedhetne a növény-és állatvilággal, másrészt szabadtéri színpadot is építenének a tó köré, sétányokkal, szalonnasütő helyekkel.

A tervek már elkészültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!