Pákozd

2016.09.28. 19:25

Háború, napsütésben

Pákozd - Iskolás csapatok számháborúztak szerdán egész nap a pákozdi Katonai Emlékparkban. Hetedszer harcoltak a fiatalok a győzelmet jelentő zászlóért.

Buthy Lilla

Már reggel kilenc előtt felsorakoztak a színes kendőt viselő csapattagok a pákozdi dombok között, idővel nem csak a hőmérséklet, a hangulat is emelkedett.

Heincz Laura, Csákberényi-Nagy András csak a fotósunk kamerájának fedték fel számaikat, egyébként ügyesen összejátszottak Fotó: Molnár Artúr

Oláh László, a Katonai Emlékpark szakmai főreferense elmondta, idén közel kétszázötven gyermek részvételével rendezték meg a számháborút. - Az elmúlt hét év legjobb versenyét tudhatjuk magunk mögött. Szikrázó napsütés és remek hangulat jellemezte a játékot. Nyugodtan nevezhetjük országos hadi játéknak, mert Érdről, Lajoskomáromból, Lovasberényből és Székesfehérvárról is érkeztek csapatok - tette hozzá. A gyerekeket kétfele osztották, ezek a csapatok szálltak harcba a zászló megszerzéséért.

- A gyerekek fegyelmezettek voltak, de nagyon élvezték ezt a napot. Hamar ráéreztek az ízére: a számháború nem arról szól, hogy ki tud jobban csalni, hanem arról, hogy ki tud tisztességes, sportszerű játékkal nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!