Pákozd

2014.05.13. 16:35

Nyulak a bográcsban - Megtalálták Pákozd legjobb szakácsait

Idén először rendeztek gulyásfőző versenyt a település majálisán, azaz megszavazták, ki legyen ebben az esztendőben a falu mesterszakácsa.

Tihanyi Tamás

A pákozdi mesterszakácskereső szép sikerrel zárult, a művelődési ház udvarán és a futballpályán is rotyogtak a bográcsok. Nem volt különösebb kikötés, csak annyi, gulyást kellett készíteni, de hogy miből, az mindenkinek a saját ízlésére volt bízva.

A szigorú bíráló bizottság végül a helybéli Hangelika-kórus főzőcsapatát hozta ki győztesnek. Közös alkotásvolt az a gulyás, hiszen a pákozdi kamarakórus lényegében egy baráti társaság. Éppen öt éve alakultak és a reneszánsz kortól napjainkig mindenféle éneket feldolgoznak és előadnak. De úgy látszik, nem csak az éneklésben, a gasztronómiában is tudnak eredményeket elérni. Mi volt a trükk? Az köztudott, hogy az eredeti hagyományos gulyásleves marhahúsból készül (volt olyan csapat, amelyik marhalábszárból főzött), ám a kórus sertéscombot dobott a bográcsba. De azt mondták, az igazi trükk mégis csak az volt, hogy a kondérban képletesen szólva a szívük és a lelkük is benne volt.

Paksi János pilóta szabadidejében imád főzni, ő társaival 210 adag babgulyást készített el a sportpályán, és mint ahogyan az a bírálatnál kiderült, nem is akárhogyan: ők lettek a második helyezettek a főzőversenyben. A harmadik helyet a polgármesteri hivatal csapata érdemelte ki.

Horváth Tibor lett a különdíjas, ő saját nevelésű nyúlból készített egészen remek és különleges egytálételt, amely ráadásul még egészségesebb is a megszokott gulyásoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!