Pályázatok

2015.04.02. 10:56

Kezdődik a pályázatkiírások dömpingje. Jelen állás szerint a következő kiírások is várhatóak.

Pályázati lehetőségek technológiai és IT fejlesztésekre 2015. április 1-től

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Tervezett pénzügyi keret összesen: 80 Mrd Ft

Meghirdetés dátuma: 2015. április

Jogosultsági feltételek: Önállóan vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek:

Feldolgozóipari tevékenységet folytató kkv-k

Szabad vállalkozási zóna területén működő kkv-k

Cél: Az intézkedés közvetlen kimenete a korszerű technológiák és gépi berendezésekbe történő beruházások támogatásával járul hozzá a fejlett gyártási infrastruktúra kialakításához a feldolgozóipar területén. (itt gyártáshoz kapcsolódó szoftvereket is be lehet szerezni.) Ez az intézkedés lehetőséget biztosít a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására.

2015. július

IKT cégek által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának célzott támogatása

1,15 milliárdos a keretösszeg. A felhívás meghirdetésének tervezett ideje 2015. július. Kombinált konstrukció: vissza nem térintendő (VNT) és vissza térintendő pénzügyi eszköz (VT) kombináltan lesz pályázható a konstrukció keretében.

Támogatás mértéke és összege: VNT max. 40% (2-25 millió Ft), VT max. 50% (3-40 millió Ft)

Várható kedvezményezeti kör: IKT mikro-, kis- és középvállalkozások (TEÁOR főtevékenység szerint)

Jogosultsági feltételek: pénzügyi és gazdálkodási feltételeknek meg kell felelni, legalább 1 év működés elvárt, legalább 1 fő létszám szükséges, vidéki telephely és foglalkozatott szükséges.

Cél: Az újszerű infokommunikációs ötletek piaci termékké és szolgáltatássá fejlesztésének, bevezetésének és üzleti hasznosításának elősegítése.

Vállalati folyamatmenedzsment és e-kereskedelem támogatása

4 milliárdos a keretösszeg. A felhívás meghirdetésének tervezett ideje 2015. július. Kombinált konstrukció: vissza nem térintendő (VNT) és vissza térintendő pénzügyi eszköz (VT) kombináltan lesz pályázható a konstrukció keretében.

Támogatás mértéke és összege: VNT max. 40% (1-13 millió Ft), VT max. 50% (1-18 millió Ft)

Várható kedvezményezeti kör: mikro-, kis- és középvállalkozások (agrárszektor kivételével)

Jogosultsági feltételek: pénzügyi és gazdálkodási feltételeknek meg kell felelni, legalább 1 év működés elvárt, legalább 1 fő létszám szükséges, vidéki telephely és foglalkozatott szükséges.

Cél: A hazai KKV-k hatékonyságának és jövedelemtermelő képességének erősítése infokommunikációs megoldások (vállalatirányítási rendszerek, CRM, döntéstámogató megoldások stb.) hatékony alkalmazása révén a belső vállalati üzleti folyamatokban, illetve a hazai KKV-k elektronikus kereskedelmi forgalmának növelése a vállalaton kívülre irányuló és a vállalkozások közötti üzleti folyamatok javításával elektronikus értékesítést támogató infokommunikációs megoldások (elektronikus boltok, piacterek stb.) terjesztése révén.

Vállalati mobilalkalmazás fejlesztések és bevezetések támogatása

2 milliárdos a keretösszeg. A felhívás meghirdetésének tervezett ideje 2015. július. Kombinált konstrukció: vissza nem térintendő (VNT) és vissza térintendő pénzügyi eszköz (VT) kombináltan lesz pályázható a konstrukció keretében.

Támogatás mértéke és összege: VNT max. 40% (1-10 millió Ft), VT max. 50% (1-13 millió Ft)

Várható kedvezményezeti kör: mikro-, kis- és középvállalkozások (agrárszektor kivételével)

Jogosultsági feltételek: pénzügyi és gazdálkodási feltételeknek meg kell felelni, legalább 1 év működés elvárt, legalább 1 fő létszám szükséges, vidéki telephely és foglalkozatott szükséges.

Cél: Versenyképességet javító és vállalati tevékenységdiverzifikációt segítő kreatív mobilalkalmazások fejlesztésének és bevezetésének támogatása a mikro- kis és középvállalkozásoknál.

Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása

1 milliárdos a keretösszeg. A felhívás meghirdetésének tervezett ideje 2015. július. Kombinált konstrukció: vissza nem térintendő (VNT) és vissza térintendő pénzügyi eszköz (VT) kombináltan lesz pályázható a konstrukció keretében.

Támogatás mértéke és összege: VNT max. 40% (20-180 millió Ft), VT max. 50% (25-200 millió Ft)

Várható kedvezményezeti kör: IKT szolgáltató cégek

Jogosultsági feltételek: pénzügyi és gazdálkodási alapfeltételeknek meg kell felelni; meglévő ügyfélkörrel és/vagy felhőszolgáltatási bevétellel kell rendelkezni; legalább 1 év működés elvárt; 1 fő létszám szükséges; vidéki telephely és foglalkoztatott szükséges.

Cél: Az internetalapú szolgáltatásokra, intelligens kliensek és eszközök használatára épülő számítási felhő alapú informatika, vagyis a cloud computing a vállalatok számára lehetővé teszi az informatikai beruházási költségek csökkentését, magasabb színvonalú IKT megoldások használatát. Szükséges ezen megoldások hazai piaci fejlesztésének támogatása.

2015. szeptember

Az informatikai ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi piacokra való belépésének támogatása

1,7 milliárdos a keretösszeg. A felhívás meghirdetésének tervezett ideje 2015. szeptember. Kombinált konstrukció: vissza nem térintendő (VNT) és vissza térintendő pénzügyi eszköz (VT) kombináltan lesz pályázható a konstrukció keretében.

Támogatás mértéke és összege: VNT max. 35% (4-30 millió Ft), VT max. 65% (7-60 millió Ft)

Várható kedvezményezeti kör: legalább már két éve működő IKT mikro-, kis- és középvállalkozások (TEÁOR főtevékenység szerint)

Jogosultsági feltételek: pénzügyi és gazdálkodási feltételeknek meg kell felelni; 1 fő létszám szükséges; piacvezérelt, lehetőleg nemzetközileg is versenyképes IKT termékeket és szolgáltatásokat kínáló cégek támogathatók; vidéki telephely és foglalkoztatott szükséges.

Cél: A hazai IKT vállalkozások külföldi terjeszkedésének támogatása célzott programmal annak érdekében, hogy minél teljesebb mértékben ki tudják aknázni nemzetközi lehetőségeiket, növelve ezáltal a külpiaci versenyképességüket.

2015. november

Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, e-számlázás, e-aláírás és egyéb korszerű IT alkalmazások, megoldások terjesztések és bevezetése a KKV-k körében

2 milliárdos a keretösszeg. A felhívás meghirdetésének tervezett ideje 2015. november. Kombinált konstrukció: vissza nem térintendő (VNT) és vissza térintendő pénzügyi eszköz (VT) kombináltan lesz pályázható a konstrukció keretében.

Várható kedvezményezeti kör: mikro-, kis- és középvállalkozások (agrárszektor kivételével)

Jogosultsági feltételek: pénzügyi és gazdálkodási alapfeltételeknek meg kell felelni; legalább 1 év működés elvárt; 1 fő létszám szükséges; vidéki telephely és foglalkoztatott szükséges.

Cél: A vállalati hatékonyság, így a versenyképesség növekedése érdekében ösztönözni kell a vállalkozásokat a felhőalapú (IaaS, PaaS és SaaS) és egyéb e-szolgáltatások bevezetésére és használatára, voucher és egyéb nem hagyományos támogatási formák alkalmazásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!