Pályázatok

2015.06.10. 07:55

Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása

A vállalkozások külföldi piacokra kijutását elősegítő Felhívás célja mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésben, árubemutatók és üzletember találkozók megszervezésében.

Pályázat azonosító száma

GINOP-1.3.1-15

Támogatás formája

Vissza nem térítendő támogatás

A kiírás célja

A vállalkozások külföldi piacokra kijutását elősegítő Felhívás célja mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésben, árubemutatók és üzletember találkozók megszervezésében. Mindezen célok eredményeként megvalósulhat a mikro-, kis- és középvállalkozások exportképességének és versenyképességének növekedése, a helyi, nemzeti és nemzetközi hálózatokba történő bekapcsolódása, a szomszédos országokkal való együttműködések fejlődése, valamint a régióval folytatott külkereskedelmi tevékenységek fejlődése is. A projektek által teremtett új munkahelyek révén nőhet a foglalkoztatás is.

Pályázók köre

Mikro-, kis- és középvállalkozások

jogi forma szerint:

a) kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok,

b) egyéni vállalkozók, egyéni cégek,

c) szövetkezet

Megvalósulás helyszíne

Támogatható tevékenységek

a) Külföldi kiállításon vagy vásáron való részvétel – önállóan támogatható tevékenység

b) Külföldi árubemutató szervezése – önállóan támogatható tevékenység

Valamint az a) és b) pontokhoz kapcsolódóan az alábbi tevékenységek támogathatók:

c) Piacra jutás támogatása - önállóan nem támogatható

d) Információs technológia-fejlesztés – önállóan nem támogatható

e) Tanácsadás igénybevétele – önállóan nem támogatható

f) Piackutatás elkészítésének költsége – önállóan nem támogatható

g) Szabadalmak és egyéb immateriális javak megszerzésének, érvényesítésének és védelmének költsége – önállóan nem támogatható

h) Innovációs tanácsadás és innovációs támogató szolgáltatás költsége – önállóan nem támogatható

Támogatás mértéke

A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 50%-a.

Támogatás összege

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 1 500 000 Ft, maximum 20 000 000 Ft.

Az igényelhető támogatási összeg nem haladhatja meg a támogatási kérelem beadását megelőző teljes lezárt üzleti év éves átlagos statisztikai állományi létszámának 1 000 000 Ft-tal szorzott összegét.

Kiírás érvényessége

A támogatási kérelmek benyújtása 2015. június 22-től 2017. június 22-ig lehetséges.

Kötelező vállalások

Létszámtartás: A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a projekt fizikai befejezési évét közvetlenül követő 2 üzleti évben az éves átlagos statisztikai létszámának értéke nem csökkenhet a bázislétszám alá.

Külkereskedelmi felelős kijelölése: A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a megvalósítási időszak végére kialakítja a vállalaton belüli, a vállalat külkereskedelmi tevékenységéért felelős, teljes munkakörben foglalkoztatott alkalmazott munkakörét és biztosítja annak betöltését. A munkakört a fenntartási időszak végéig a kedvezményezettnek fenn kell tartania.

Piackutatás elkészítése: A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a piacra juttatni kívánt termék tekintetében a megcélozni kívánt országra vonatkozó piackutatást végez a projekt keretében külföldön megvalósuló tevékenységet (kiállítás, vásár cégbemutató) megelőzően.

Idegen nyelvű honlap kialakítása: A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a megvalósítási időszak végére honlapja két idegen nyelven is elérhetővé válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!