Pátka

2016.04.06. 08:55

Rózsába borul Pátka

Rózsatöveket ültetnek a településen, emellett három utcában is útfejlesztési munkálatok zajlottak.

Laci Patrícia

Ezer tő rózsát ültetnek el Pátka központi részein, mint például a kúria épülete előtt, a világháborús emlékművek között, az Új nemzedékek fájánál, illetve a templomkert parkjában is, tudtuk meg Nagy Dánieltől, Pátka polgármesterétől.

– A rózsatövek elültetésével szeretnénk a zöld területet megnövelni a településen. Emellett idén már tizenegyedik alkalommal rendezzük meg augusztusban a Rózsafesztivált, amelyen az újszülött gyerekeket ünnepeljük. Az ő tiszteletükre is ültetjük most ezeket a növényeket – mondta a polgármester.

Nagy Dániel arról is beszélt kérdésünkre, hogy több utca útszakaszát felújították az elmúlt időszakban:

– A Vörösmarty utcában, az Arany János utcában és a Széchenyi utcában is útfejlesztési munkálatok zajlottak.

A település ezen részein javított köves és földutakon tudtak közlekedni, ezért már itt volt az ideje a felújításnak:

– Ezekre a szakaszokra mart aszfalt réteget rakott alapként a kivitelező. Ennek olyan a hatása, mintha rendes aszfalt lenne, akár évekig be tudja tölteni a szerepét. Az aszfaltozás még hátra van, de azt akkorra tervezzük, amikor már a telkek is beépülnek az utcákban. Sajnos az anyagi ráfordítást csak fokozatosan tudja biztosítani az önkormányzat – tette hozzá a polgármester.

Az új útszakaszok kis mértékben befolyásolják a forgalmat Nagy Dániel szerint:

– Csak a nagyobb mezőgazdasági gépeket kell elterelni a felújított útszakaszokról. A személygépkocsikkal nyugodtan közlekedhetnek rajtuk az errejárók.

A jövőben szeretné elérni az önkormányzat, hogy egy útszakasszal kapcsolódjon a falu Zámolyhoz, így Pátka még több  megyei város és település felé tudna nyitni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!