Pátka

2015.05.11. 09:05

Pátka, ahol a western lovasok teremnek

Pátka - Western kalapos, csizmás, díszes övcsatos lovasok népesítették be a Red Horse Ranchot. Második alkalommal rendezték meg a hobbi és utánpótlás western lovasok versenyét.

V. Varga József

A második alkalommal megrendezett Red Horse Ranch Kupa a hobbi és utánpótlás western lovasoknak nyújtott versenyzési lehetőséget a Fejér Megyei Lovassport Szövetség égisze alatt. A lovasok trail, pleasure és reining futamokban mérték össze a tudásukat a Sósér dűlőn.

Red Horse Ranch Kupa Pátkán – Mag Lara Rita és Easy Rider Öcsém. Fotó: Red Horse Ranch

Elsőként a halterrel nyitottak, mely a tenyésztők, a lótulajdonosok lovainak megmérettetése, amolyan ló szépségverseny, amiben a jószág küllemét, kondícionális állapotát és mozgását bírálják el. A „show" versenyszámokban minden korosztály képviseltette magát a kisgyerekektől a felnőttekig, pörgős, látványos futamok váltották egymást. A versenyzők teljesítménye tudatos és kitartó munkáról tett tanúbizonyságot. Nem csoda, hogy nem maradt el a nézők tapsa és ovációja, ami igazi versenyhangulatot varázsolt a pályára.

A viadal utánpótlás-nevelő jellegét erősítendő, az eredményhirdetést követően Juhász Anita nemzeti bíró a versenyzőknek tartott ismertetőt az elbírálás szempontjairól, ezzel is segítve a fiatal versenyzők fejlődését. Az ifjúsági reining lovasok teljesítménye egy szépen ívelő versenyzői pálya ígéretét hordozza – tette hozzá Kis Réka, az egyesület trénere, aki a múlt évi Lovas Világjátékok reining (western díjlovaglás) szakágában egyetlen magyar versenyzőként képviselte hazánkat.

Red Horse Ranch Kupa Pátkán – Kis Réka és Smart Piroska. Fotó: V. Varga József

Igazi utánpótlás bázist hoztak létre az egyesület vezetői a Red Horse Ranchon, már eddig is számos versenyzőt adtak a magyar western lovas sportnak, köztük többen már számos országos, Európa-bajnoki címmel rendelkeznek. A folyamatos utánpótlásra esküsznek, kis túlzással persze, itt, Pátka határában teremnek a megyei western lovasok.

Lovasok és lovaik – Red Horse Ranch Kupa Pátkán. Kis Réka középen térdel kalapban. Fotó: Red Horse Ranch

Eredménylista, győztesek, ló szépségverseny, 3 éves és fiatalabb csikók: Tamáskovics Ervin (Hotsetprooster); heréltek: Mag Lara Rita (Easy Rider Öcsém); kancák: Tihanyi Virág (Surprising Lady); mének: Tamáskovics Ervin (Hotsetprooster). Ifjúsági pleasure: Bradács Anna (Major Papa Joe). Junior pleasure: Nagy Dorka (Smart Piroska). Amatőr pleasure: Vass Krisztina (M Blond Prince PS). Kezdő profi pleasure: Komporday Linda (TB Playful Redy). Amatőr horsemanship: Szabó Éva (Billy Boy Cherry). Amatőr trail: Schöfferné Balogh Erzsébet (Cherry). Ifjúsági reining: Tihanyi Virág (Smart Piroska). Junior reining: Lovas Flóra (Igor Sun Sunny). Amatőr reining: Schöffer Olivér (Cherry). Jackpot reining: Tihanyi Virág (Shades of Wind).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!