Pázmánd

2016.02.21. 14:01

Önkéntes pázmándi tűzoltók elismerése

Két pázmándi önkéntes tűzoltó kapott magas elismerést az eddig végzett munkájáért a hétvégén, a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség kihelyezett közgyűlésén. Két Lőrincz Lászlót, apát és fiát jutalmazták.

E. Várkonyi Péter

Idősebb Lőrincz az önkéntes tűzoltóknak adható legmagasabb országos kitüntetést, a Széchenyi Ödön díjat kapta a Magyar Tűzoltó Szövetségtől. Fia, Vida Pál emlékére alapított gyűrűt vehetett át. (Vida Pál a székesfehérvári  önkéntes tűzoltóság alapító tagja volt, örökös főparancsnok. a szerk.) A papa 58 éve önkéntes tűzoltó és a mai napig is oltja a tüzet, ment baleseteknél, ha az egyesület, immáron önkéntes beavatkozóként riasztást kap káresetekhez. Fiát, Lászlót a fiatalokkal végzett kitartó és több éve folyamatos nevelő munkáért ajánlotta az Önkéntes Tűzoltó egyesület, Pázmánd vezetősége. A fiatalokat, 2004-től, amióta országosan is beindultak a tűzoltó versenyek, megyei, országos és nemzetközi tűzoltó-versenyekre készíti fel a mai napig is, eredményesen. A Lőrincz családnál apáról, fiúra száll a hivatás, hiszen ifjabb Lőrincz két gyermeke is, Berci és Marci is tizenévesen már a legfiatalabb tűzoltók csapatát erősíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!