Pázmánd

2015.03.01. 07:23

Pázmándi Önkéntes Tűzoltó Egyesület: önálló mentés, nagyobb felelősség a jövőben

Tűzoltási, életmentési és műszaki mentési feladatokból álló gyakorlaton bizonyította szakmai felkészültségét az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd.

E. Várkonyi Péter

A rendszerbeállító gyakorlat sikeres teljesítésével lehetőség nyílik arra, hogy az egyesület a közeljövőben önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltósággá váljon. A speciális gyakorlatban, a feltételezése szerint nyári zivatar érte el Pázmándot, és villámcsapás miatt tűz ütött ki az óvoda konyhájában. Az épületben bennrekedt a gondnok, az ő életét is menteni kellett. Egyszerre három feladatot kellett teljesíteni. Kimenteni az eltűnt dolgozót, „megfékezni a lángokat”, és motoros láncfűrésszel a kidőlt, az épületet veszélyeztető fát is feldarabolni. A feladat „valóságos” teljesítése érdekében a velencei mentőszolgálat munkatársai, a helyi polgárőrök és a gárdonyi rendőrség körzeti megbízottja is csatlakozott a gyakorlathoz, amelynek értékelését a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői sikeresnek értékelték – tájékoztatta a feol.hu-t, Domak Tibor, az egyesület parancsnoka. Fejér megyében a pázmándi önkéntesek az elsők, akik önálló beavatkozók lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!