Perkáta

2017.03.18. 08:04

Petőfi Sándor szobrát is megkoszorúzták Perkátán

Perkáta - Megyeszerte megemlékeztek a 169 éve lezajlott forradalomról és szabadságharcról, így a nagyközségben is.

Olvasó

2017. március 15-én (szerdán) Petőfi Sándor mellszobránál is ünnepeltek, a Szabadság téren. Néhány helyi polgár, köztük a szobor adományozója gyűlt össze. Jóvári Györgyné rövid beszédében méltatta hazánk újkori történetének egyik meghatározó eseményét.

Kiemelte, hogy a perkátai lakosok nagyon szerencsések, mivel településükön mind Kossuthnak, mind Petőfinek külön szobra van, ráadásul alig 200 m-re egymástól. Az itt álló emlékműveket minden évben megkoszorúzzák, mind a helyi, mind a roma önkormányzat részéről is. Ünnepi beszédét Babits Mihály gondolatával zárta:

„Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe.”

Ezt követően Laki Dávid 6. osztályos tanuló szavalta el a Nemzeti dalt. Majd a szobor talapzatánál a helyi polgárok is elhelyezték az emlékezés virágait, koszorúit, zászlóit.

Az adományozó nevében is köszönöm mindazoknak, akik 2017. március 14-én vagy 15-én ellátogattak Petőfi Sándor szobrához, és talapzatánál elhelyezték az emlékezés koszorúit, virágait, zászlóit az 1848-as események alkalmából!

Vigh György
Perkáta, Cigánváros


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!