Perkáta

2017.05.12. 18:35

A legjobb falusi ifjúsági közösség

Perkáta - Kilenc megyéből tizenhárom ifjúsági közösség került be A legjobb falusi közösség elnevezésű országos pályázat második körébe, köztük Fejér megyéből a perkátai Veled az Ifjúságért Kulturális és Hagyományőrző Baráti Kör.

V. Varga József

Az Agrya Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség A legjobb falusi ifjúsági közösség címmel hirdette meg országos pályázatát. A megmérettetésre kizárólag olyan településekről pályázhattak formalizáltan, egyesületként vagy akár e nélkül is működő ifjúsági közösségek, amelynek lakosságszáma 5000 fő alatt van.

A gyerekekért, a fiatalokért - Veled!
Fotó: V. Varga József

A hetvenkét közösségből tizenhárom pályázó jutott a második fordulóba. A "tizenhármak" feladata egy legfeljebb 120 másodperc hosszúságú bemutatkozófilm készítése a saját tevékenységükről. A filmek felkerülnek a facebook közösségi oldalra, s az a három közösség lesz a pályázat díjazottja, amely a legtöbb kedvelést, "lájkot" gyűjtötte. A díjazottak 500 ezer, 300 ezer és 200 ezer forint, közösségi céljaikra szabadon felhasználható pénzbeli támogatást kapnak. A filmeket május 26-áig kell elkészíteni, a szavazás június elseje és 14-e között zajlik. Amint megtudtuk, a perkátai Veled az Ifjúságért baráti kör három vezetője: Horváth Dóra, Győri István és Simai Zsolt. Forog a kamera, hamarosan lehet élesíteni a "lájkokat".

Címkék#perkáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!