Perkáta

2013.06.02. 16:38

Egy orvosi körzet üres lett

Perkáta - Május 22-én azonnali hatállyal felfüggesztették a II. számú körzet háziorvosának működési engedélyét. Helyette a másik körzet orvosa lesz majd, de ő csak sürgősségi esetekben látja el a betegeket érvényes lakcímkártya és társadalombiztosítási azonosító felmutatásával - tudta meg lapunk.

A II. számú háziorvosi körzet háziorvosának, Viski Máriának a háziorvosi működésére vonatkozó egészségügyi tevékenységét a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete 2013. május 22-én azonnali hatállyal felfüggesztette. Viski Mária a következő napon tevékenységének szüneteltetésére vonatkozó kérelmet nyújtott be. Ezt követően a Népegészségügyi Intézet a perkátai I. számú háziorvosi körzet háziorvosát, Kormos Zoltán jelölte ki helyettesnek Perkáta Nagyközség Önkormányzata tudomásával - tájékoztatta a lakosságot Somogyi Balázs polgármester.

Május 27-én a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete tisztiorvosa, a Rendőrség helyi munkatársa és egészségügyi szolgáltatáshoz kapcsolódó rendszergazda jelenlétében Perkáta Nagyközség Önkormányzata átvette  a doktornőtől a rendelőt és teljes betegdokumentációt  derül ki a település honlapján vezető hírként kiadott közleményből.

A nagyközség önkormányzata képviselő-testülete ezt követően május 30-i ülésén tárgyalja az ügyet. Az ott születet döntés szerint az átmeneti időszakban a II. számú körzet betegeinek a helyettesítést Kormos Zoltán háziorvos végzi a perkátai rendelőben. Az ellátás csak sürgősségi esetekben történik meg érvényes lakcímkártya és társadalombiztosítási azonosító felmutatásával  - tudta meg lapunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!