Perkáta

2015.06.17. 15:25

Épül Perkáta kemencéje

Perkáta - A Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet az adventi időszakban hirdette meg, hogy egy kemencét szeretne építeni, ahhoz gyűjti a nagyméretű téglákat.

Bogó Anikó

Az egyesület hosszú távra, kezelésre kapta meg Perkáta belterületén, az iskola mellett azt a területet, ahova most elkezdték építeni a falu kemencéjét. Egy hatalmas rakat téglát már sikerült összegyűjteniük, akad a kötegben az egyszerűtől a legkülönlegesebb, címeres téglákig.

A Szarka Péter elnök vezette régiséggyűjtők építik a kemencét (Fotó: Bogó Anikó)

A hétvégén elkezdték építeni a sütőhelyet és bíznak abban, hogy a kiállításra el is készül. A Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület jelenleg a motoros találkozóra készül, amely július 4-én lesz. A találkozóra a motorosokon kívül várnak mindenkit szeretettel, aki a motorokat, gépeket szeretné megnézni és egy jót bulizni. A nyár végén szeptember 4-6-ig az idei évben is egy nagy volumenű kiállítással készülnek, amelyben a hadtörténetet, haditechnikát igyekeznek jobban bemutatni. E program keretén belül lesz főző verseny, amikor már valószínűleg a falu kemencéjében is készülhetnek a finomságok.

Címkék#perkáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!