Perkáta

2015.08.05. 09:56

Határon innen, határon túl - Hat perkátai óvodapedagógus bővíthette tudását

Perkáta - Hat perkátai óvodapedagógus egy év alatt négy országban fejlesztheti nyelvi kompetenciáit és bővítheti szakmai ismereteit. Határon innen, határon túl a Szivárvány Óvodával.

Bogó Anikó

- A XXI. század társadalmi kihívásai más tanulási, tanítási gyakorlatot követelnek meg. A gyerekeknek már óvodás korban új kompetenciákat kell elsajátítaniuk, ehhez pedig az oktatásnak is alkalmazkodnia kell. A pedagógusoknak gyorsan kell reagálni a társadalmi változásokra, a környezet elvárásaira, mely folyamatos alkalmazkodást, módszertani megújulást követel meg. Előtérbe kerül a folyamatos önfejlesztés és tanulás jelentősége - mondja el Kovács Tiborné a perkátai óvoda vezetője.

A Tempus Közalapítvány 18 éve segíti a diákok és pedagógusok tapasztalatszerzését. Az Erasmus+ pályázat adta lehetőséget biztosít az egymástól való tanulásra, a szakmai fejlődésre. Ezzel a lehetőséggel élt a perkátai Szivárvány Óvoda hat óvodapedagógusa. Az általuk benyújtott pályázat sikeres elbírálásban részesült.

A kollektívában belső igényként fogalmazódott meg: nyitni a világ felé. Mindig keresték az új utakat, lehetőségeket, melyek munkájukat segítik, fejlesztik. Szükségletként fogalmazták meg szakmai innovációjukat. A hat óvodapedagógus egy év alatt négy országban fejleszti nyelvi kompetenciáit és bővíti szakmai ismereteit.

A perkátai csapat augusztus 1-jén indult egy hetes erdélyi jobshadowingra. Minden résztvevő szakember számára a szakmai továbbképzésen túl egy remek közösségépítő, igazi feltöltődést adó, baráti kapcsolatok mélyítését is jelentő utakra kaptak lehetőséget a község óvodapedagógusai, akik nagyon készülnek a kirándulások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!