Perkáta

2016.05.25. 19:20

Helyünk a világban

Perkáta - Helyünk van a világban elnevezéssel színvonalas vetélkedő döntőjének adott otthont a perkátai Győry-kastély a közelmúltban.

Horváth Dóra

A maga nemében igazán különleges versenyt szervezett a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola a közelmúltban: a vetélkedőn SNI-s és halmozottan hátrányos gyerekek vettek részt, és összesen hat iskola csatlakozott a megmérettetéshez. Előzetesen már több levelezős feladatot is megoldottak a gyerekek, majd zárásként rendezték meg a közös záróprogramot, a döntőt a perkátai Győry-kastélyban.

A fináléban összesen harminchét gyermek vett részt - érkeztek Adonyból, Dunaújvárosból, Dunaföldvárról, Szabadegyházáról, Sárosdról is

A délelőttöt Szilasy László, a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója nyitotta meg, majd átadta a szót a szervező pedagógusoknak.

A verseny során az alsó tagozatos diákoknak egy matematikai, a felsősöknek pedig egy történelmi feladatlapot kellett kitölteniük, ennek eredménye alapján dőlt el a helyezettek sorrendje.

A végeredmény a következőképpen alakult. Az első osztályosok között első lett Szabó Fanni, második Acsai Márió. A 3. osztály győztese Barkóczi Renátó, akit Verécze Renáta, és Acsai Márk követett a dobogón. A 4. osztály első helyezettje Hetyei Imre és Buda László Bence, második Nagy Róbert Béla, harmadik pedig Lakatos Mercédesz. Az ötödikesek közül Bogdán Kira bizonyult a legjobbnak, őt Papp Patrik és Lakatos Máté követi. A 6. osztály legjobbja Pálinkás Márk lett. A 7. osztály első helyezettje Lajtos Viktória, második helyezést ért el Gajda Rozália. A nyolcadikosok győztese Strelec Dávid, második Mocsai Domonkos, harmadik helyezett Gelencsér Alexandra és Széll István Patrik

A versenyt követően Bogó Anikó ügyvezető igazgató előadását hallgathatták meg a gyerekek a Győry-kastély felújításáról, majd a műemléki épületet bemutató körbevezetésen is részt vehettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!