Perkáta

2016.08.22. 14:16

Kemencében sült új kenyér

Perkáta - A régiséggyűjtő egylet kastélykerti főzőversenyt rendezett a hétvégén, kenyéráldással és vigassággal.

V. Varga József

Izgalmas kakaskergetéssel vette kezdetét a Perkátai Régiséggyűjtő Egylet ünnepi kastélykerti főzőversenye. Az elkészült ételeket négytagú zsűri bírálta, a jó ebédhez a Hantosi Díszpintyek daloltak.

A résztvevőket az egyesület tagjai áldott új kenyérrel kínálták (Fotó: Ujfalusi Titanilla)

A szervezők nagy örömére az 1962-ben végzett „vén diákok” ezen a rendezvényen tartották osztálytalálkozójukat, és az egyik születésnapost szintén ezen az alkalmon köszöntötte fel a családja. A falukemencében sütött kenyeret Pámer Ottó atya szentelte fel, köszöntőt mondott Somogyi Balázs polgármester, majd az új kenyeret az egyesület elnöke, Ujfalusi Pál szegte meg, s társaival együtt kínálta kóstolásra. A gyerekeket egy veterán szovjet katonai dzsip fuvarozta, szólt a zene, a vigasság estig betartott.

A gyerekeket egy veterán szovjet katonai dzsip hozta-vitte (Fotó: Ujfalusi Titanilla)

A régiséggyűjtő egylet tagjai mindenkit emlékeztettek nagyszabású retró kiállításukra, melyet szeptember 10-én és 11-én tartanak a kastélynál, a kastélykertben.

Címkék#perkáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!