Perkáta

2015.05.19. 18:22

Kisegerek az óvodában Perkátán

Perkáta - A Perkátai ÁMK Szivárvány Óvodában 2011 óta működik a Kisegerek számítástechnikai tehetségműhely, külön számítástechnikai szegettel.

Bogó Anikó

A nagycsoportos korú és a tehetséges gyerekekkel, heti rendszerességgel foglalkozik az intézmény két óvodapedagógusa. Az internet világnapját a Kisegerek tehetségműhely munkájába is be-építették. Kovács Tiborné vezető óvónő elmondta, hogy szakmai kapcsolatuk van az erdélyi Marosvásárhelyi Stefánia Óvodával, így jött az ötlet, hogy az internet világnapjára az interneten keresztül egy Skype kapcsolat keretében hívják fel a gyerekek figyelmét.

Nagy Rita óvodapedagógus a gyermekekkel foglalkozás közben. Fotó: Bogó Anikó

- A gyerekekkel fotókat készítettünk Perkátáról, intézményünkről, magunkról, amelyeket átküldtünk az erdélyi óvodásoknak. Ők szintén küldtek fotókat. Megkerestük a térképen a két települést és megnéztük a fényképeket. A virtuális találkozóra ezután került sor, a Skype segítségével. A felnőttek, gyerekek bemutatkoztak egymásnak, meséltek magukról és megmutatták szép rajzaikat. Büszke vagyok rá, hogy ezt sikerült megvalósítanunk a világnapon - mondta a vezetőnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!